Patul si mobila perfecta pentru apartamentul tau

Cum să alegi patul perfect pentru a completa mobila dormitor nu este atât de complicat. Dormitorul tău este sanctuarul tău, refugiul tău. Locul tău de odihnă, liniște și pace. Prin urmare, este important să ai o cameră care nu numai că îți reflectă personalitatea, ci include și stil și confort.

Decorarea dormitorului este un pas cheie în asigurarea faptului că această cameră nu este doar locul în care poți dormit, ci că te poți odihni și reîncărca.

Există o serie de elemente pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când creezi dormitorul perfect. Mărimea, culoarea, iluminatul și designul sunt, desigur, fundamentele. De aici, va trebui să adaugi mobilă dormitor, oglinzi, lămpi, covoare și tapițerii. Dar, mai presus de toate, primul pas este să descoperi cum să alegi patul perfect pentru a completa un dormitor. Gasesti diverse variante de mobila chiar si pe Emag!

Patul este, la urma urmei, elementul central al camerei tale și cea mai importantă piesă de mobilă dormitor. Dimensiunea camerei va determina alegerea patului și, ulterior, poți alege un pat în funcție de preferințele personale. Deci, să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de paturi din care poți alege pentru a crea dormitorul perfect.

Baza și saltea standard

Acesta este cel mai comun tip de pat găsit în case. Baza și salteaua sunt una dintre cele mai accesibile opțiuni și pot fi adaptate în funcție de nevoile tale. Poți alege dimensiunea care se potrivește camerei tale (și pentru nevoile tale personale).

Fie că ai nevoie de o bază care să ajungă la podea sau de o bază ușor ridicată pentru a depozita articole sub pat, poți alege ce funcționează cel mai bine pentru tine. Alegerea dimensiunii corecte este și mai ușoară, deoarece nu te limitezi la dimensiunea platformei sau a patului. Cu acest tip de pat, te poți concentra mai mult pe tipul de saltea și poți cheltui bani pe cele mai bune saltele.

Pat cu platformă

Următoarea opțiune de pat pentru dormitorul tău este un pat cu platformă. Aceasta este o saltea pe un cadru ridicat susținut de lamele de lemn. Cadrul are spațiu sub pat pentru depozitare dacă ai nevoie de el și ajută la ventilația saltelei, ceea ce menține salteaua proaspătă mai mult timp.

Paturile cu platformă sunt perfecte pentru camerele cu tavan inferior. Acestea sunt goale dedesubt, ceea ce oferă iluzia de înălțime și spațiu care deschide mai mult camera. Dacă spațiul nu este un avantaj în locuința ta, acest pat acționează ca un spațiu de stocare excelent dacă ai probleme de stocare.

Pat de tip sanie

Dacă te gândești la un pat de tip sanie, de obicei îți imaginezi un pat imens care stă în mijlocul unei camere luxoase. Un pat de tip sanie este, în mod tradițional, un cadru mare din lemn, cu tăblii și picioarele curbate sau rulate pentru a oferi un aspect sofisticat. Paturile de tip sanie sunt de cele mai multe ori făcute pentru saltele duble sau superioare.

Acest tip de pat este perfect pentru o cameră mare și este punctul central al camerei. Orice altă mobilă dormitor va trece pe plan secund. Va trebui așadar să îți decorezi camera în jurul patului, așa că alege cu înțelepciune rama. Nu numai că va trebui să asortezi mobila dormitor precum noptierele și sifonierul, dar va trebui să te asiguri și că așternutul ales accentuează patul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *