Pe Ce Criterii Trebuie Aleasa O Firma De Mutari Internationale?

Fie ca este vorba de o firma de mutari mobila sau de una pentru mutari internationale, sunt foarte multe aspecte de care un potential client ar trebui sa tina cont in momentul in care trebuie sa aleaga o astfel de firma. Desi gasirea unor astfel de firme nu este neaparat grea, alegerea celei potrivite se poate dovedi uneori destul de complicata.

De aceea este bine ca orice potential client sa aiba o serie de criterii de care sa tina cont in momentul deciziei. Desigur, fiecare poate alege orice firma doreste in functie de propriile pretentii, insa pentru cei care nu s-au mai confruntat cu o astfel de decizie este important sa existe cateva repere.

Criterii De Alegere Pentru O Firma De Mutari Mobila

Transportarea mobilei din punctul A in punctul B este o operatiune care implica un grad destul de ridicat de stres si efort din partea tuturor partilor implicate. In trecut, pentru evitarea stresului, era de ajuns angajarea oricui avea la dispozitie cateva ore si o masina, insa asta insemna asumarea faptului ca serviciile prestate nu erau de cea mai buna calitate existant mereu riscul unor accidente sau a unor pagube. Astazi criteriile in baza carora se alege o firma pentru a muta mobilierul sunt cu totul altele si asta pentru ca firmele au evoluat si au ajuns sa poata oferi calitatea pe care clientii acestora o cer.

Primul criteriu in baza caruia se alege o firma de mutari mobila este experienta pe care respectiva firma o are in domeniu. Exista multe firme pe piata care pot transporta o canapea dintr-un oras in altul, insa nu toate pot oferi aceeasi calitate a serviciilor. Aceasta calitate vine odata cu vechimea pe care o are respectiva firma de mutari mobila pe piata.

Odata cu o perioada lunga de operare vine si experienta si capacitatea firmei de a intelege ce doreste clientul. Ca in orice domeniu, o perioada de functionare cat mai indelungata este automat asociata cu incredere si calitatea serviciilor. De aceea cei mai multi clienti aleg firme de mutari mobila care au deja un portofoliu consistent de clienti si un anumit numar de ani de activitate.

Al doilea criteriu important in functie de care se alege o firma de mutari mobila este capacitatea acesteia de a gestiona un volum mare de mobilier. O firma de mutari trebuie sa poata face mai mult decat sa transporte efectiv mobila dintr-un loc in altul. Angajatii acesteia trebuie sa stie cum trebuie aranjata mobila pe durata transportului, asigurata  si chiar reasamblata, daca clientul are nevoie.

De aceea este important ca firma respectiva sa aiba capacitatea de a gestiona volume mari de mobilier. Clientul ar putea sa fie o societate care isi muta birourile intr-o alta locatie. De aceea este important ca firma aleasa sa poata gestiona o cantitate mare de mobilier, fara a produce daune acestuia si fara a intampina dificultati din pucnt de vedere logistic.

Criteriul dupa care cei mai multi potentiali clienti se iau in momentul in care aleg o firma de mutari mobila este pretul. Acesta trebuie sa fie comparabil cu cel al altor firme de pe piata si trebuie in acelasi timp sa reflecte calitatea serviciilor oferite. Potentialii clienti vor dori intotdeauna sa obtina un pret cat mai bun si astfel vor face un studiu de piata cat se poate de riguros.

Este important ca orice firma care doreste sa ramana relevanta sa isi ajusteze preturile in functie de capacitatile proprii si de disponibilitatile clientului. Exista si clienti care vor considera ca pretul cel mai mare este pentru serviciile cele mai bune. Acesta nu este intotdeauna cazul. Se poate intampla ca un client sa opteze si sa plateasca pentru servicii care nu ii sunt de folos.

Pe Ce Criterii Se Alege O Firma De Mutari Internationale?

Atunci cand se cauta o firma de mutari internationale, criteriile care stau la baza unei astfel de alegeri sunt ceva mai diferite decat in cazul unei firme de mutari care sa opereze in interiorul tarii. Primul criteriu pentru gasirea unei firme de mutari interntionale este existenta acreditarilor necesare. Transporturile internationale presupun alte rigori decat cele nationale.

Traversarea mai multor granite presupune o documentatie mult mai complexa decat in cazul unei simple mutari intre doua judete ale aceleiasi tari. De aceea orice client in cautare de o astfel de firma trebuie sa se intereseze ce fel de autorizatii sunt necesare pentru o astfel de firma si care firma le detine.

De asemenea, desi sunt foarte multe firme pe piata care sustin ca se ocupa cu astfel de mutari, trebuie avuta foarte multa grija in alegerea celei potrivite. Nu toate firmele care se ocupa cu mutari in afara tarii sunt autorizate sa faca astfel de operatiuni oriunde. Exista firme care pot opera spre exemplu in zona Europei dar nu pot parasi spatiul comunitar.

Un alt criteriu foarte important in alegerea unei firme de mutari internationale este capacitatea de operare a acestei firme. In cazul in care o companie decide sa isi mute birourile in afara granitelor, trebuie ca firma de transport aleasa sa poata face fata volumului de mobilier existent fara a crea intarzieri clientului.

In plus, clientul trebuie sa se asigure ca transportul se va face in conditii optime, fie ca este vorba de transport rutier, aerian sau naval. De asemenea, clientul trebuie sa verifice conditiile de depozitare si asigurare pe timpul transportului a mobilierului.

Alegerea firmei de mutari internationale potrivite poate fi destul de dificila. Sunt foarte multe aspecte de care un client trebuie sa tina cont. Unul dintre acestea este capacitatea firmei de a intocmi si completa documentata necesara transportului. Acest criteriu este de multe ori omis de catre client, lasandu-se in baza firmei.

Un alt criteriu in functie de care o firma ar putea fi aleasa sau nu este cel al asigurarii. Clientul ar trebui intotdeauna sa verifice daca firma este asigurata impotriva accidentelor si pana la ce suma. Eventual, se poate cere si un istoric al platilor facute de catre asiguratorul firmei catre alti fosti clienti.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *