Pentagonul își reafirmă alegerea Microsoft pentru mega contractul său de cloud / Amazon a acuzat intervenția lui Trump – International

Departamentul Apărării al SUA își menține decizia de a atribui mega-contractul său pentru cloud către Microsoft și nu către Amazon, în ciuda acuzațiilor de favoritism la adresa președintelui Donald Trump și ale intervenției instanțelor, potrivit AFP.

Pentagonul “a finalizat reevaluarea completă a ofertelor pentru contractul de infrastructură comună de apărare (JEDI) și a stabilit că Microsoft continuă să fie cea mai bună opțiune pentru guvern”, se spune într-un comunicat publicat vineri.

De îndată ce cererea de oferte a fost încheiată în această toamnă, Amazon, considerat inițial favorit, a pus sub semnul întrebării alegerea ministerului.

Gigantul online îl acuză în mod special pe Donald Trump că a influențat alegerea Pentagonului pentru că îl urăște pe Jeff Bezos, fondatorul și șeful grupului.

În februarie, un judecător american a acceptat petiția Amazon pentru a dispune suspendarea contractului de 10 miliarde de dolari.

În martie, guvernul a cerut instanței să trimită problema înapoi la minister „timp de 120 de zile pentru a reconsidera anumite aspecte ale deciziei atacate”.

“Implementarea contractului nu va începe imediat din cauza ordonanței temporare a instanței federale din 13 februarie, dar Ministerul Apărării se grăbește să aducă aceste capacități tehnologice bărbaților și femeilor noastre în uniformă”, a adăugat Pentagonul vineri.

Acest mega-contract de 10 ani își propune să modernizeze toate sistemele informatice ale forțelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligență artificială.

“Apreciem că ministerul a confirmat, după o reevaluare atentă, că oferim tehnologia potrivită la cel mai bun preț”, a răspuns un purtător de cuvânt al Microsoft.

Amazon nu a reacționat la solicitare AFP.

“Președintele Trump și-a demonstrat în repetate rânduri dorința de a-și folosi capacitatea de șef al armatei pentru a interfera cu funcțiile guvernamentale, inclusiv cu atribuirea contractelor federale, în scop personal”, a declarat un purtător de cuvânt pentru divizia Amazon Web Services (AWS).

El se referea în special la comentariile raportate de James Mattis. Fostul secretar de stat american pentru apărare a indicat că Donald Trump îi spusese să „trimită Amazonul la plimbare” în timpul unei discuții cu privire la acest contract.

Jeff Bezos este ținta frecventă a atacurilor dure ale președintelui republican, mai ales datorită investiției sale în Washington Post, unul dintre ziarele dintre cele mai critice ale domnului Trump și ale administrației sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *