Pentru eficientizarea costurilor la căldură, Alma Parchet recomandă montarea de parchet stratificat pentru sisteme încălzire prin pardoseală

 

Anul 2021 nu se arată blând cu românii. Temperaturile tomnatice și-au făcut simțită prezența timpuriu. Prețul la energie crește, inclusiv la gaz,  în timp ce sistemele centralizate de încălzire dau rateuri în majoritatea orașelor principale din România. În același timp, noile reglementări europene, din considerente ecologice, vizează ca anii următori să nu se mai monteze centrale de apartament, ci doar sisteme colective de încălzire. Astfel se face că, în ciuda veștilor financiare din ultima perioadă, tot mai mulți români să aleagă 2021 anul în care îți montează centrală de apartament cu sistem de încălzire prin pardoseală pentru a eficientiza costurile la energie termică pe termen lung. Pe bune dreptate.

 

Specialiștii în sistem HVAC recomandă un astfel de sistem în special pentru locuințele situate la parter, casele care au beciuri sau încăperi care nu sunt izolate corespunzător și frigul pătrunde cu ușurință în interior și nu numai.

Pe de altă parte, Alma Parchet, furnizor de pardoseli premium cu experiență, sfătuiește proprietarii să monteze parchet din lemn stratificat, în special dublu stratificat, pentru a beneficia mai mult de investiția lor în încălzire în pardoseală.

 

De ce sunt modelele de parchet stratificat o soluție bună pentru încălzire în pardoseală?

 

Noi recomandăm parchetul din lemn stratificat, în special dublu stratificat pentru a fi montate peste sistemele de încălzire în pardoseală. Are un coeficient termic bun, aspect senzațional, iar lemnul prin natura sa e un material cald, care păstrează căldura. În plus, o casă în care se investește în pardoseală de lemn își crește valoarea de piață. O altă opțiune de podea peste încălzire în pardoseală, progresiv mai solicitată de către clienții noștri, este pardoseală SPC, aceasta fiind aleasă pentru duritate, durabilitate și versatilitatea în proiecte moderne de amenajare interioară. –  afirmă Georgiana Enache, director al Alma Parchet.

 

Reprezentații Alma Parchet subliniază avantajele pardoselilor din lemn în mod istoric. Încă din cele mai vechi timpuri, lemnul este utilizat pentru calitățile sale deosebite, eleganță și mai ales pentru capacitatea de a proteja împotriva frigului. Iar în secolul al XVII-le- XVIII-lea pe când au apărut primele pardoseli elegante din lemn, nu existau sisteme de încălzire în podea.  De altfel, parchetul din lemn este recunoscut pentru capacitatea de a păstra mult mai bine căldură din casă, aspect care duce la realizarea unor economii substanțiale pe termen lung.

 

De ce este încălzirea în pardoseală mai economică?

 

Spre deosebire de alte tipuri de sisteme, unde încălzirea se face de sus în jos, în cazul unui sistem de încălzire în pardoseală oferă avantajul de a încălzi de jos în sus, astfel confortul termic crește.  O dată ce vei monta un sistem de încălzire în pardoseală nu te vei mai chinui cu radiatoare sau să montezi diverse alte tipuri de sisteme care să strice aspectul design-ului interior. Spațiul este valorificat în lipsa caloriferelor convenționale, iar mobilierul, bine amplasat, contribuie la nota de bun gust.  Parchetul din lemn stratificat este cea mai inspirată alegere atunci când vine vorba despre instalarea acestor sisteme deoarece poate chiar să crească valoarea locuinței în cazul în care decizi la un moment dat să o vinzi. Lemnul a fost și rămâne prețios, aflăm de la furnizorul de pardoseli premium.

Cu ajutorul sistemului de încălzire în pardoseală nu va mai trebui să meargă în continuu sistemul de încălzire principal și pe următoarele facturi de utilități vei vedea în mod sigur schimbările.

 

Parchetul din lemn stratificat face diferența pe facturile de utilități

 

Parchetul dublu sau triplu-stratificat este o alegere bună deoarece se poate monta peste un astfel de sistem de încălzire. În plus,  are un aspect foarte elegant și oferă avantajul de a alege orice stil de amenajări interioare. În special dacă alegi un tip de parchet care să păstreze intactă nuanță naturală va crea un efect impresionant în încăpere. De asemenea, va crea senzația unui spațiu de lux și amenajare va fi de bun gust. O pardoseală din lemn de o calitate foarte bună poate să reziste  peste generații  și are nevoie doar de o întreținere minimă. Poți să îi schimbi culoarea sau să îi redai strălucirea de altădată, iar prin rașchetare devine  simplu să faci acest lucru.

Așadar, dacă ești în căutarea unei soluții optime pentru a economisi la facturile de utilități atunci îți recomandăm să iei în calcul un sistem de încălzire în pardoseală și parchetul din lemn stratificat – conchide reprezentanta Alma Parchet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *