Permis de conducere ANULAT – care sunt demersurile de redobandire! InstructorulTau.Ro

Permis de conducere ANULAT – care sunt demersurile de redobandire!

 

Permis de conducere ANULAT – care sunt demersurile de redobandire a dreptului de a sofa iti vor fi dezvaluite in acest articol, insa inainte trebuie sa facem distinctia clara dintre PERMIS SUSPENDAT si PERMIS ANULAT.

Permisul de conducere poate fi suspendat pe o perioada intre 30 si 90 de zile pentru:

 • manevre la volan neatente / neglijente;
 • neacordare de prioritate;
 • nerespectarea unor indicatoare, precum cel de cedeaza trecerea si altele;
 • nerespectarea semaforului si trecerea pe rosu;
 • un accident rutier FARA victime si cu avarii usoare;
 • pentru conducerea sub influenta alcoolului, dar pentru o alcoolemie mica, dar neaparat fara accident.
 • si incalcari usoare, care nu constituie dosar penal.

In astfel de cazuri permisul de conducere este suspendat pe o perioada de la 30  de zile pana la 90 de zile, iar in anumite cazuri mai grave, pentru redobandirea permisului de conducere suspendat, soferul trebuie sa sustina un examen de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, iar redobandirea se va face doar dupa promovarea examenului si la incheierea perioadei de suspendare. Sunt si cazuri in care perioada de suspendare poate fi redusa.

Permisul de conducere anulat presupune desfiintarea completa a documentului care atesta calitatea de sofer. Astfel, soferul in cauza isi pierde definitiv permisul de conducere si dreptul de a sofa deoarece a comis o fapta grava. Lista faptelor pentru care permisul poate fi anulat este prevazuta in art. 114, alin. 1 din OUG 195 / 2002.

Persoana care are permisul de conducere anulat poate obtine un nou permis de conducere daca:

 • au trecut 6 luni de la executarea pedepsei;
 • a trecut un an de la data gratierii pedepsei;
 • a trecut un an de la data hotararii judecatoresti definitive prin care s-a decis suspendarea executarii pedepsei;
 • acea incalcare a legii a fost aminstiata;
 • interzicerea dreptului de a sofa anumite autovehicule a expirat sau a fost revocata.
 • a urmat scoala de soferi si a promovat examenele teoretice si practice D.R.P.C.I.V.

Daca termenele si conditiile de mai sus au fost indeplinite, atunci persoana in cauza poate incepe demersurile pentru a obtine un nou permis de conducere. Astfel, omul trebuie sa se inscrie la scoala de soferi si sa urmeze aceeasi pasi pe care ii urmeaza orice om pentru a obtine permisul de conducere. Adica sa urmeze orele teoretice si practice ale scolii de soferi si ulterior sa sustina examenele D.R.P.C.I.V..

Scoala de Soferi Brasov InstructorulTau.ro ofera suport pentru cei cu permisul de conducere anulat. Scoala de Soferi IntructorulTau are o vasta experienta in domeniu, o reputatie excelenta si cea mai mare rata de promovare din oras. In plus, chiar daca tu stii deja sa sofezi, deoarece conform legii sunt necesare cele 30 de ore de practica, vei putea sa te bucuri de o experienta a sofatului nemaipomenita, caci Scoala de Soferi InstructorulTau categoria B dispune de un parc auto propriu, cu masini performante si fiabile, care dispun de cutii de viteze manuale, cat si automate.

Pretul pentru scoala de soferi incepe de la 1390 lei si in functie de specificatiile autoturismului pe care se face practica, Scoala de Soferi categoria B InstructorulTau.RO poate sa ajunga pana la maximum 2550 lei. In pret sunt incluse intocmirea dosarului de scolarizare, orele teoretice si practice, cursurile si chestionarele online, precum si combustibilul autoturismului si asistenta unui instructor de dedicat. Preturile pot fi negociate, iar in anumite conditii cursantii pot beneficia de reduceri substantiale.

Chiar daca permisul tau de conducere a fost ANULAT, daca inca mai ai dreptul legal sa sofezi, Scoala de Soferi InstructorulTau te va ajuta sa obtii un nou permis de conducere cat mai rapid posibil, determinandu-te sa devii un sofer excelent si, mai presus de toate, responsabil.

Pentru mai multe detalii, intra pe siteul InstructorulTau.ro, trimite un e-mail pe contact@intructorultau.ro sau suna la numarul de telefon mobil 0770.324.623.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *