Personaje din filmele si serialele Sci-Fi

In viitor … oamenii au mai multe sanse sa fie albastri sau verzi, mai degraba decat asiatici, spanioli, negrii sau americani nativi. Cel putin asa pare cand te uiti la filme si seriale SF, deoarece mediul nu a fost cu adevarat atat de reprezentativ pentru oamenii de culoare. Sigur, Star Trek a pus un barbat japonez si o femeie neagra pe Starship Enterprise in 1966, impreuna cu Sulu (George Takei) si, respectiv, Uhura (Nichelle Nichols). Dar, in general, acestia erau, adesea, mai extraterestrii in filmele si serialele TV de fictiune, decat extraterestrii insisi.

Sigur, este mult mai posibil sa vezi distributii mai diverse decat ai facut-o pana acum (serialele SF precum Black Mirror depun un efort mai mare decat majoritatea). Dar in cea mai mare parte, viitorul nu va arata prea roz daca esti o persoana de culoare. Asadar, in continuare este prezentata o lista cu 5 personaje din filmele si serialele SF de la TV, iar dupa ce ai parcurs lista pana la capat, nu uita sa verifici si lista cu cele mai tari seriale pe care sa le urmaresti in 2020 pe: https://foxi.ro/articol/top-seriale.

John Cho ca Sulu

John Cho avea o responsabilitate mult mai mare atunci cand a preluat rolul lui Sulu in remake-ul Star Trek (reboot? Reimagining?), Dar, din fericire, a reusit sa se descurce foarte bine. John Cho, folosind farmecul sau de marca, si-a jucat rolul perfect in toate cele trei filme. Si mai departe, in ceea ce poate fi descris doar ca un casting perfect, John Cho il va juca pe vanatorul de recompense, Spike Spiegel, in serialul Cowboy Bebop, in actiunea live Netflix.

Michelle Rodriguez in rolul lui Trudy Chacon

Michelle Rodriguez ar putea fi cea mai faimoasa pentru serialul Fast and the Furious, precum Letty Ortiz, dar a adus si cateva contributii la genul sci-fi. A jucat, desigur, intr-unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile, ca pilot de lupta, Trudy Chacon, in Avatar. De asemenea, a jucat Rain Ocampo in primul film Resident Evil, sergenta tehnica, Elena Santos, in Battle: Los Angeles, dar si pe Ana Lucia Cortez in serialul TV, Lost.

Gina Torres ca Zoe Washburne

Orice fan de SF o cunoaste pe Gina Torres ca fiind secunda capitanului Mal, Zoe Washburne, in Firefly. Dar a aparut si in The Matrix Reloaded si Revolutions in rolul lui Cas, dar a avut si roluri in serialul TV, Cleopatra 2525 in rolul lui Hel, si in rolul sotiei lui Arnold Weber, Lauren, in Westworld.

Laurence Fishburne ca Morpheus

Vorbind despre The Matrix, Laurence Fishburne, desigur, a jucat un rol proeminent in trilogia Matrix in rolul lui Morpheus, capitanul din Nebuchadnezzar. Insa mai tarziu in cariera, el s-a regasit si in doua lumi comice – una ca Perry White in Man of Steel si Batman v. Superman, si una ca Bill Foster in Ant-Man and the Wasp. Si sa nu-l uitam ca capitan Miller in Event Horizon.

Ken Watanabe in calitate de Dr. Ishiro Serizawa

Domnul ,,Lasa-i sa se bata”, el insusi, actorul japonez, Ken Watanabe, este un actor serios, jucand roluri serioase in filme precum Ultimul samurai si Scrisori din Iwo Jima. Acestea fiind spuse, el nu este mai presus de a fi intr-un film in care monstrii uriasi se lupta intre ei, deoarece l-a jucat si pe dr. Ishiro Serizawa in ambele filme MonsterVerse Godzilla.

De asemenea, nu este strain de alte filme SF, deoarece l-a interpretat pe locotenentul Hide Yoshida in Pokemon Detective Pikachu, a fost vocea lui Drift in Transformers: Age of Extinction si l-a interpretat si pe Saito in capodopera, Inception. Cu alte cuvinte, este visator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *