Peste 20.000 de cazuri de Covid-19, în India – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autorităţile indiene au anunţat 1.486 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, a doua cea mai mare creştere zilnică, şi 49 de noi decese, potrivit BBC, citată de news.ro. Numărul total al cazurilor înregistrate a depăşit 20.000, iar cel al deceselor a ajuns la 681. Cel mai mare număr de infecţii zilnice a fost raportat luni, peste 1.500. Oficialii au spus că rata dublării infecţiei a ajuns la aproximativ 8 zile, de la 3,4 zile înainte de impunerea măsurilor de izolare. Pe 14 aprilie, prim-ministrul Narendra Modi a anunţat că India va rămâne în carantină până pe 3 mai.

Experţii spun însă că India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, nu pare a fi foarte afectată încă, dar atrag atenţia asupra numărului redus de testări. Au existat critici şi privind modul în care a fost implementată carantina – zeci de mii de muncitori imigranţi au părăsit oraşele, foarte probabil ducând boala în zonele rurale.

La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu coronavirusului depistat la finalul anului trecut în China a depăşit 2,6 milioane şi au fost înregistrate peste 183.000 de decese.

spot_imgspot_img