Peste jumătate dintre testele de salivă pozitive din ziua de joi au fost infirmate de testele PCR – Educatie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​După testarea elevilor și preșcolarilor de joi, 9 decembrie, au fost raportate 85 de teste de saliva pozitive, dintre care, până la acest moment, 47 au fost infirmate de testele PCR realizate ulterior.

„Dintre acestea, 23 au fost confirmate apoi prin teste RT-PCR, 47 au fost infirmate, iar pentru 15 nu avem răspuns încă”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion.

Și în urma testării de luni, când au fost raportate 86 de teste de salivă pozitivă, au fost infirmate prin teste PCR cel puțin un sfert (datele finale nu au fost prezentate de ministerul Educației pentru a ști exact procentul).

Rafila: Surprinzător de mare rata de teste fals pozitive

În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că este „suprinzător de mare rata de teste fals pozitive” și a admis că „mai sunt încă probleme cu aceste teste”.

  • „Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive, pentru fals negative, acolo înţeleg, dar pentru fals pozitive nu prea înţeleg.
  • Cred că mai sunt încă probleme în a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta, ele au un interval de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute, vă dau un exemplu concret. Dacă depăşeşte intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv.
  • Sunt lucruri care mai trebuie studiate dar că, faptul că s-au găsit nişte persoane pozitive, înseamnă că au fost 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor, şi lucrul ăsta este foarte important”, a declarat miercuri Rafila, la Guvern, citat de News.ro.
spot_imgspot_img