Pfizer: Covid-19 va trece la faza endemică în 2024, cu un avertisment – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Directorii Pfizer au declarat la sfârșitul săptămânii trecute că boala cauzată de noul coronavirus, COVID-19, va deveni o boală endemică încă din 2024, ceea ce înseamnă că ea nu va mai reprezenta o urgență sanitară globală ci va avea o prezență constantă care va cauza focare regionale în jurul lumii, similar cu gripa, relatează CNBC.

„Credem că transmiterea Covid va trece într-o stare endemică, posibil încă din 2024”, a declarat vineri Nanetto Cocero, președintele diviziei responsabile de vaccinuri din cadrul Pfizer.

COVID-19 va ajunge în faza endemică în momentul în care populațiile au un nivel suficient de ridicat de imunitate oferit de vaccinurile anti-Covid și vindecarea de boală pentru a ține sub control numărul de noi infecții, spitalizările și decesele, chiar dacă virusul circulă.

„Când și exact cum se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, cât de eficace va folosi societatea vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă către locuri unde ratele de vaccinare sunt scăzute”, a afirmat și Mikael Dolsten, directorul medical al Pfizer.

Trecerea la faza endemică a COVID-19

„Emergența unor noi variante ar putea afecta de asemenea modul în care pandemia evoluează”, a adăugat Dolsten, precizând că tranziția către faza endemică ar putea avea loc mai târziu în unele locuri.

„Ar părea că în decursul următorului an sau următorilor doi ani unele regiuni vor trece la un model endemic în timp ce alte regiuni vor continua în modul pandemic”, a avertizat acesta.

Angela Hwang, președintele grupului Pfizer Biopharmaceuticals, a afirmat la rândul ei că, odată cu trecerea la faza endemică, țările ar putea stoca vaccinuri și tratamente anti-Covid ca un lucru obișnuit.

Pfizer se așteaptă de asemenea ca statele să pună accentul pe revaccinarea anuală împotriva coronavirusului, afirmă Cocero, președintele diviziei responsabile de vaccinuri din cadrul companiei farmaceutice americane.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a afirmat la rândul său din nou luna aceasta că se așteaptă ca vaccinarea anti-Covid să fie necesară anual.

Citește și:

spot_imgspot_img