Piesele de mobilier scolar si de gradinita, foarte importante in dezvoltarea celor mici

mobilier

Majoritatea parintilor isi aleg gradinita si scoala in care urmeaza sa invete prichindeii lor in functie de rezultatele pe care aceasta le are, in functie de cat este de apropiata fata de casa si in functie de modul in care ii percep pe educatori si pe profesori. Totusi, conteaza si alte lucruri atunci cand se alege locul in care copiii isi primesc educatia. Spre exemplu, trebuie sa se acorde o atentie sporita mobilierului. Un mobilier pentru scoli de buna calitate poate sa treaca neobservat, insa unul de proasta calitate poate sa genereze probleme destul de mari in dezvoltarea fizica a copiilor.

Mobilierul pentru gradinita si modul in care trebuie sa fie ales

Evident, totul pleaca de la gradinita. Atunci cand se alege mobilier pentru gradinite este bine sa se aiba in vedere cateva aspecte. Siguranta este cel mai important dintre ele. Mobilierul trebuie sa fie gandit in asa fel incat sa nu existe riscul ca prichindeii sa se accidenteze. Materialele cat mai moi, cuc colturi rotunjite si piesele de mobilier bine fixate sunt esentiale. Tot la capitolul siguranta poate fi trecut si modul in care sunt vopsite piesele de mobilier. Sunt preferate vopselurile naturale.

Impactul vizual conteaza si el destul de mult. Un mobilier de gradinita de buna calitate trebuie sa fie colorat, in conditiile in care copiii de pana in 7 ani percep lumea din jur prin intermediul culorilor si isi dezvolta mult mai usor capacitatea cognitiva daca totul in jurul lor este viu colorat.

Nu in ultimul rand, mobilierul trebuie sa ofere o flexibilitate cat mai mare. Daca se poate alege un mobilier reglabil, este perfect.

Mobilierul pentru scoala, ceva mai diferit decat cel pentru gradinita

In ceea ce priveste mobilierul pentru scoala lucrurile sunt putin diferite. Culorile nu mai sunt chiar atat de importante, fiind de preferat piese ceva mai sobre. Trebuie sa se acorde, insa, o mare atentie sigurantei, deoarece enrgia scolarilor este la fel de debordanta ca energia celor de gradinita, sau chiar cu un nivel peste. De asemenea, este bine sa se aleaga cu atentie materialele folosite, forma pieselor de mobilier si flexibilitatea de care dau dovada.

Daca vrei sa mergi la sigur atunci cand alegi mobilier pentru scoala sau pentru gradinita, cel mai bine este sa te orientezi spre un producator mobila dedicat acestui tip de mobilier, deoarece este atent la cele mai mici detalii si poate oferi eficienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *