Piloti de indesare pentru fundatii sigure

piloti de indesare

Fundatiile construite pe piloti de indesare sunt utilizate in constructia cladirilor industriale, cladirilor de locuinte, depozitelor, hangarelor. Pe fundatii cu piloti de indesare, sunt construite cladirile ridicate pe soluri obisnuite, care creeaza o presiune specifica mare asupra solurilor. Pilotii de indesare sunt proiectati pentru a reduce aceasta sarcina, pentru a imbunatati stabilitatea si pentru a preveni posibila tasare in timpul functionarii. Solurile instabile, turboase din zonele mlastinoase sunt locuri in care pilotii de beton armat sunt utilizati in constructii. In etapa urmatoare se lucreaza la umplerea gratarului, pe care, ulterior, sunt aranjati peretii viitoarei cladiri. Numarul necesar si tipul de piloti care vor fi utilizati este determinat de inginerul proiectant.

Piloti de indesare – Avantaje

Pilotii de indesare sunt un amestec de beton care este pompat in put sub presiune, si care umple cu grija toate golurile existente, iar apoi armatura este coborata in amestec. Dintre toate tipurile, cele mai comune, sunt pilotii de indesare, care difera unii de ceilalti prin modul in care sunt instalati.  Pilotii de indesare din beton armat au o durata de viata nelimitata, deoarece betonul devine mai puternic in timp. Pilotii cu suruburi cu structura din otel sunt susceptibili la coroziunea solului. Atunci cand alegi tipul de fundatie, este necesar sa iei in considerare tipul de sol, adancimea apei subterane, sarcina pe fundatia cladirii. Arborele pilotilor de indesare sunt turnati cu mortar de ciment-nisip pentru a creste stabilitatea fundatiei. Umplerea pilotilor cu beton creste rezistenta peretilor, iar fundatia armata amortizeaza bine vibratiile. De asemenea, nu se formeaza condens in cavitate. Scopul pilotilor de indesare sunt fundatiile spatiilor rezidentiale, cladirilor inalte si atelierelor de productie.

Pilotii de indesare din beton pot fi utilizati pe toate tipurile de suprafete, cu exceptia celor stancoase, de piatra, dar pe terenuri mlastinoase si nisipuri – pentru piloti de indesare aceasta este o sarcina fezabila. Cu fundatii de piloti de indesare vei face economii de bani, materiale si timp. Economiile vor fi de pana la 30% la beton si economii de pana la 25% la terasamente fara pierderea fiabilitatii. Sarcina maxima pe pilot este de pana la 50 de tone, deoarece pilotii de indesare din beton armat au capacitate portanta crescuta. Durata maxima de viata a pilotilor de indesare este de pana la 150 de ani.

Pentru metoda de impact, se utilizeaza un echipament special – un ciocan hidraulic sau cu abur-aer. Cu metoda vibratiei, pilotii sunt instalati vertical si, datorita vibratiei create de vibrator, incep sa se scufunde in solul mlastinos si umed. Viteza de lucru depinde de densitatea solului. 

Poti gasi mai multe informatii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *