PNL și UDMR îi lasă să aștepte pe partenerii de Coaliție / Orban: Trebuie să treacă un timp până la o şedinţă a coaliţiei guvernamentale; nu e bine să porţi discuţii la cald – Politic

Liderii USR-PLUS au cerut, miercuri, o întâlnire de urgență a Coaliției pentru a discuta criza generată de demiterea ministrului Vlad Voiculescu. Solicitarea acestora se lasă greu onorată de către partenerii de Coaliție. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că o ședință a Coaliției nu va avea loc astăzi. De altfel, Ludovic Orban a declarat “că nu e bine să porţi discuţii la cald, trebuie să treacă un timp pentru ca fiecare să analizeze situaţia, nu pe baza unei reacţii emoţionale”.

“Vom discuta cu colegii. Opinia mea este că nu e bine să porţi discuţii la cald, trebuie să treacă un timp pentru ca fiecare să analizeze situaţia, nu pe baza unei reacţii emoţionale. Aici nu e vorba de emoţii, aici este vorba de o decizie raţională, fundamentată, care, din punctul meu de vedere, este de domeniul evidenţei”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Liberalii nu se grăbesc să convoace o ședință a Coaliției. De aceiași părere par a fi și reprezentanții UDMR care par dispuși să mai amâne dezbaterea crizei politice. Potrivit surselor HotNews.ro atât PNL cât și UDMR ar intenționa să evite dezbaterea crizei politice .

“USR-PLUS a aruncat batista și a retezat punțile. S-a închis în turn și așteaptă. Nu este bine să discuți un astfel de subiect la supărare. Eu zic ca ședința coaliției mai poate aștepta până luni”, au declarat pentru HotNews.ro surse politice din cadrul Coaliției.

O problemă care necesită rezolvare imediată este, în opinia liberalilor, stabilirea unui interimat la ministerul Sănătății. “Până diseară vom nominaliza un interimat la Sănătate, probabil unul dintre mini;trii PNL că cei de la USR-PLUS au spus că nu doresc”, au decclarat surse oficiale din Guvern pentru HotNews.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *