Poate afilierea să înlocuiască un job full time?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dacă ar fi să răspundem pe scurt la întrebarea aceasta am spune și da, și nu. Dar cu siguranță sunteți aici pentru varianta mai lungă a răspunsului și în cele ce urmează vorbim despre afiliere și cum puteți face din asta un job.

Înainte de a începe vom defini doi termeni foarte importanți. Afiliat este cel care promoveaza anumite produse sau servicii prin intemediul diferitelor platforme (Blog, Site, Reclame plătite, etc.). Advertiserul este cel care oferă comision pentru vânzările produselor listate pe site-ul propriu. Acest comision variază de la advertiser la advertiser, dar și de la o categorie de produse la alta.

De exemplu, dacă un afiliat face un review la un fier de călcat și, de pe blogul său, intră cititorul pe site-ul advertiserului și în cumpără, afiliatul va primi o parte din prețul produsului (să zicem 5%). Astfel, la un produs care valorează 250 RON, afiliatul va primi 12.5 RON.

În România, advertiserii sunt aduși la un loc de diferite platforme, cele mai populare fiind Profitshare și 2Performant.

Calculatorescu are un articol în care explică diferența dintre Profitshare și 2Performant care cu siguranță te va ajuta să alegi platforma dorită. Dar vă spun de pe acum, dacă vreți să faceți din afiliere un job full time, va trebui să mergeți pe ambele platforme, eventual și pe unele din afara țării.

Principiul acestor platforme este simplu, îți faci cont, înregistrezi sursele de trafic, promovezi produse, iar la fiecare vânzare primești un anumit comision.

Ce trebuie să faci ca afilierea să devină jobul tău?

În primul rând trebuie să ai cunoștințe avansate de marketing deoarece afilierea este o formă de marketing online care îmbină cunoștințe din diferite domenii. Variantele pe care poți merge sunt foarte numeroase. Poți deschide o serie de site-uri care au ca scop promovarea produselor oferind un beneficiu clienților (site-uri de tip cashback), de asemenea poți face și diferite ghiduri care să conțină link-uri de afliere în interiorul textului, dar poți merge și pe varianta de promovare plătită.

În al doilea rând, trebuie să știi că, deși este un domeniu destul de sigur în sensul că faci treabă, iese profit, cu toate astea vine și cu niște riscuri. Ai nevoie de mult timp să dezvolți platformele de promovare și să îți optimizezi strategia de promovare a produselor în celelalte medii. Recomandarea mea este să faci asta în paralel cu un job și în momentul în care te poți întreține, dar faci și bani pentru a investi în platforme să faci pasul de la angajat la freelancer pe afiliere.

Concluzia este că da, poți face din afiliere un job, dar condiția este să investești foarte mult timp, să iei în calcul toate riscurile pe care le presupune acest mediu și să fii dispus să investești o anumită sumă de bani pentru a crește conversiile și profitul.

spot_imgspot_img