Poate cofeina sa reduca pungile de sub ochi?

La un moment dat in viata, s-ar putea sa incepi sa crezi ca cercurile intunecate si pungile de sub ochi sunt doar o realitate de care nu vei scapa niciodata. Situatia nu este ajutata prea mult de aceasta pandemie prin care trecem. Vietile noastre si rutinele de care ne bucuram candva au fost masiv perturbate.

Acest lucru cauzeaza stres si, din pacate, stresul din interior devine in cele din urma vizibil in exterior, cu toate acele nopti tarzii si alimente nesanatoase. Rezultatul? Ochi obositi si umflati.

Unele pungi de sub ochi pot fi suficient de vizibile pentru a reduce cu adevarat sentimentul de incredere de sine. Acolo intervine prietenul nostru drag, cofeina! Acum, nu vom spune in mod flagrant ca este o substanta miraculoasa, dar…

Continua sa citesti, pentru ca avem vesti bune!

​Ce este cofeina?

Cofeina este unul dintre cele mai utilizate ingrediente din lume. Este un stimulent natural care se gaseste cel mai adesea in ceai, cafea, cacao si in soiuri similare de plante. Plantele au dezvoltat de fapt cofeina ca mecanism de aparare pentru a se proteja impotriva insectelor si daunatorilor.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, cofeina a ajuns sa fie privita ca un drog. Asta pentru ca acest ingredient actioneaza prin stimularea sistemului nervos central. Pentru unii oameni, consumul de cofeina ii ajuta sa se trezeasca mai usor si sa fie mai concentrati pe durata zilei. Pentru altii, poate fi putin prea stimulant.

Cu toate acestea, stimularea creierului nu este singurul efect asociat cu consumul de cofeina. Desi unii oameni inca argumenteaza impotriva utilitatii si sigurantei folosirii cofeinei pe pielea delicata, aceasta se dovedeste a avea din ce in ce mai multe beneficii pe masura ce timpul trece.

Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca are un continut bogat in antioxidanti. Iar antioxidantii sunt unii dintre cei mai buni nutrienti pentru piele, deoarece protejeaza impotriva daunelor oxidative si radicalilor liberi. Cofeina contine, de asemenea, aminoacizi, care pot ajuta la cresterea productiei de colagen a pielii.

Aplicarea locala a serumurilor cu cofeina ar putea ajuta la dizolvarea grasimii sub-dermale, transformand-o in acizi grasi, care pot fi metabolizati dupa cum este necesar. Datorita proprietatilor sale de stimulare a colagenului, cofeina poate fi, de asemenea, benefica pentru marirea buzelor in mod natural.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari beneficii ale cofeinei pana in prezent este reducerea pungilor de sub ochi si estomparea cearcanelor.

​Cum poate ajuta cofeina la reducerea pungilor de sub ochi?

Pungile de sub ochi sunt cauzate de acumularea de lichid in zona. Un alt motiv pentru care exista o umflare in zona ochilor sunt vasele de sange dilatate care sunt vizibile sub pielea delicata a pleoapelor. In oricare dintre aceste cazuri, serumurile cu cofeina pot ajuta.

Cofeina, fiind un vasoconstrictor, are un efect de contractie asupra vaselor de sange din jurul ochilor. Patrunde in piele si ingusteaza vasele de sange, reducand aspectul de umflatura.

Cand vasele de sange – care par albastre – sunt reduse, rezulta un flux sanguin mai lent. Scaderea fluxului sanguin lumineaza aspectul cearcanelor si reduce umflaturile de sub ochi. Desi aceste efecte sunt temporare, utilizarea locala a cofeinei poate face cu adevarat o diferenta notabila in ceea ce priveste aspectul pungilor de sub ochi.

Pe www.aquabeauty.ro poti gasi mai multe produse cu cofeina, care te pot ajuta sa ai o piele mai tanara si mai frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *