Polemică în Austria, după ce cancelarul Karl Nehammer apare într-o fotografie, fără mască, alături de opt prieteni, cu o săptămână înainte de a se infecta cu Covid-19 – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cancelarul austriac Karl Nehammer este în centrul unei polemici, după ce sâmbătă a fost publicată o fotografie în care apare la o cabană, alături de opt prieteni, cu o săptămână înainte de a fi testat pozitiv cu Covid-19, potrivit News.ro.

În fotografie, Nehammer şi colegii săi de schi nu poartă mască. Poza a fost făcută la 29 decembrie, într-o cabană de pe domeniul Katschberg şi postată pe reţelele de socializare.

Un purtător de cuvânt al guvernului, precum şi însuşi cancelarul au negat ferm orice legătură între contaminarea acestuia din urmă şi vacanţa sa la schi. Participanţii au fost, potrivit acestora, toţi vaccinaţi şi testaţi negativ.

Nehammer a adăugat la postul de radio ORF că infecţia a apărut săptămâna trecută, după ce miercuri a fost tot negativ.

Contaminarea lui ar fi fost detectată vineri, după cea a unuia dintre membrii serviciului său de securitate. În ciuda justificărilor sale, cancelarul se confruntă cu numeroase critici, iar asta în timp ce Austria se pregăteşte să introducă vaccinarea obligatorie la 1 februarie.

Nehammer este vaccinat cu schema completă, dar şi cu doza booster.

spot_imgspot_img