Poliția italiană a arestat 19 militanți extremiști care voiau înființarea unui nou partid nazist / Membrii grupării aveau mai multe arme, materiale explozibile și cărți cu Hitler și Mussolini – International

Poliția italiană a anunțat joi că a arestat 19 militanți ai extremei drepte din mai multe regiuni ale Italiei care doreau să întemeieze un nou partid nazist, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

În timpul filtrelor organizate de polițisti au fost găsite arme, materiale explozibile, steaguri și însemne naziste și cărți cu Adolf Hitler și Benito Mussolini.

Potrivit procuraturii din orașul Caltanissetta, Sicilia, care au condus investigația cunoscută sub numele de Umbrele Negre, presupușii suspecți doreau să creeze ”o grupare pro-nazistă, xenofobică și antisemită denumită Partidul Muncitorilor Național Socialiști Italieni”.

Membrii, care au înființat un grup de discuții pentru instruirea în stil militar a militanților, aveau de asemenea contacte cu alte grupări pro-naziste din afara Italiei, precum gruparea neo-nazistă Combat 18 din Marea Britanie și Noua Ordine Socială din Portugalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *