Polonia se pregăteşte pentru un posibil aflux de refugiaţi ucraineni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Polonia se pregăteşte pentru un posibil aflux de refugiaţi dacă Rusia va ataca Ucraina, a anunţat duminică ministrul de Interne, Mariusz Kaminski.

Refugiati ucraineni, la coada la ajutoare umanitareFoto: Ioana Moldovan

Washington afirmă că Rusia, care are peste 100.000 de soldaţi masaţi în apropierea Ucrainei, ar putea invada în orice moment ţara vecină. Moscova neagă că ar avea astfel de planuri.

„În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, ne pregătim pentru diverse scenarii. Unul dintre ele constă în pregătiri regionale legate de un posibil aflux de refugiaţi din Ucraina”, a spus ministrul polonez de interne Mariusz Kaminski, conform Reuters și News.ro.

Sâmbătă, primarul oraşului Ciechanow (centrul țării) a declarat că guvernul regional i-a cerut să pregătească locuri de cazare pentru refugiaţi, care să fie folosite dacă va fi cazul.

„Ni s-a cerut să prezentăm o listă cu facilităţile de cazare pentru refugiaţi, numărul de oameni care ar putea fi cazaţi, costurile şi timpul pentru modificarea incintelor, recomandarea fiind de cel mult 48 de ore”, a notat pe Twitter Krzysztof Kosinski.

În Polonia trăiesc deja între unul şi două milioane de ucraineni, majoritatea veniţi la muncă.

spot_imgspot_img