Posibila cauză a incendiului de la Institutul Matei Balș, cel mai modern spital de boli infecțioase din România: Un scurtcircuit declanșat de la o aerotermă sau un reșou electric – Sanatate

Cauza cea mai probabilă a incendiului declanșat vineri dimineață la Institutul Matei Balș, despre care se vorbește tot mai insistent în spital, este un scurtcircuit care a pornit de la o sursă de încălzire – o aerotermă sau un reșou electric, au declarat pentru HotNews.ro surse din spital. Șocul este cu atât mai mare cu cât Institutul Matei Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din România, însă în ultima perioadă a avut frecvent probleme cu sistemul centralizat de încălzire, la care este conectat: pacienții au rămas în frig și fără apă caldă.

În urmă cu exact 11 luni, la finalul lunii februarie 2020, Institutul Matei Balș începea să primească și să trateze primele cazuri de pacienți diagnosticați cu COVID-19 din România. A fost primul spital COVID-19 din România, decizia fiind luată din două motive: Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din țară, iar aici lucrează unii dintre cei mai buni specialiști în boli infecțioase din România.

Articol în curs de editare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *