Poșta Română se laudă că și-a achitat toate datoriile istorice către ANAF, după ce a fost ajutată cu 170 de milioane de lei de la bugetul de stat – Telecom

Poșta Română a anunțat miercuri că “a reuşit să-şi achite integral datoriile după ce, în data de 20 august 2020, a virat suma de aproape 135 milioane de lei, reprezentând datorii, către ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili”. Ca urmare a efectuării acestor plăţi, au fost anulate obligaţii de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi. Ce nu spune compania este că a fost ajutată cu 170 milioane de lei de la bugetul de stat pentru plata acestor datorii.

  • „Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, a declarat miercuri Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, în comunicatul transmis de companie.


Ce nu se spune în comunicatul companiei este că Poșta Română a fost ajutată cu 170 milioane de lei de la bugetul de stat pentru plata acestor datorii.

Statul a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018, virând în conturile companiei suma de 153.000.000 lei, anunța n luna mai 2018 Ministerul Comunicațiilor. Diferenţa până la suma de 170.000.000 lei urma să fie virată în ultimul trimestru al anului 2018, a mai precizat atunci Ministerul. Suma a fost destinată achitarii datoriilor restante la bugetul general consolidat, asa cum este prevazut în Legea bugetului de stat pe anul 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *