Povesti interesante pentru copii

Sirenele, zanele, magia si animalele care vorbesc sunt ceea ce-ti vine in minte atunci cand te gandesti la Povesti. Aceste povesti sunt mult mai mult decat niste simple povesti (vezi mai multe carti pe ibebe.ro – produse pentru copii). De asemenea, pot fi utilizate pentru a-i invata pe copii despre valori, cum ar fi bunatatea si rezistenta, asa cum se vede mai jos, si sunt unul dintre cele mai bune instrumente pentru invatarea complexa.

Cinderella

Povestea Cenusaretei spune despre o tanara inradacinata care a fost tratata cu cruzime de mama vitrega si de surorile ei, dar, cu atat mai putin, a pastrat o atitudine umila.
Intr-o zi, regele a decis sa arunce o minge si a invitat toate tinerele domnite din regat. In timp ce surorile Cenusaretei au facut-o sa le ajute sa se pregateasca pentru bal, nu o au intrebat-o daca ar dori sa mearga cu ele.
Odata ce au plecat, Zana Zeita ei a aparut si a ajutat-o pe Cenusareasa sa mearga la bal cu un pic de magie care va dura doar pana la miezul noptii. La bal, Cenusareasa a atras privirea printului, deoarece era cea mai frumoasa fata acolo si au dansat toata noaptea.

Frumoasa si bestia

Originara din Franta, aceasta este povestea Bellei, o frumoasa fata de la tara care a luat locul tatalui ei, cand a fost luata prizoniera de o fiara inversunata. In timp ce lucrurile erau incomode si inspaimantatoare pentru Belle la inceput, in curand ea incepea sa se indragosteasca de fiara, intrucat el nu facuse altceva decat sa o trateze cu bunatate. Cand Belle a aflat ca tatal ei este bolnav, a rugat-o pe fiara sa o lase sa mearga la el si i-a promis sa se intoarca, dar a fost tinuta de raul Gaston, un vanator celebru din sat care voia sa se casatoreasca cu Belle. Cand satul a aflat despre fiara, au promis sa-l omoare si i-au luat cu asalt castelul. Desi era aproape sa moara, a fost salvat si transformat intr-un print chipes din cauza dragostei lui Belle pentru el. Se dovedeste ca a fost un print care, impreuna cu intreaga gospodarie, a fost blestemat de o vrajitoare pentru ca nu a tratat-o cu bunatate. Belle si Printul se casatoresc si traiesc impreuna o viata fericita si pasnica.

Frumoasa adormita

Aceasta este povestea printesei Aurora, fiica mult asteptata a regelui si reginei, care a fost blestemata de o vrajitoare malefica, sa moara pentru ca parintii ei nu au invitat zana la botezatorul ei .

Din fericire, una dintre zanele bune care fusesera invitate la crestinare a putut ajuta. Desi printesa ar mai trebui sa fie intepata, ea nu ar muri, ci sa doarma o suta de ani. A fost binecuvantata de celelalte zane bune si astfel a crescut pentru a fi o fata frumoasa, amabila si ascultatoare, care a fost adesea numita Briar Rose.
Frumoasa adormita ne invata ca, chiar daca raul ne poate intrerupe uneori viata, atunci cand intervine binele, acesta poate inmuia lovitura si, in cele din urma, raul va fi depasit.

Rapunzel

Un cuplu sarac s-a confruntat cu mari probleme cand au furat fructe din gradina vecinului. Vecina, care era vrajitoare, a aflat despre furt si s-a hotarat sa-i dea copilul cand se naste, lucru pe care cuplul l-a acceptat.
Tanara, numita Rapunzel de vrajitoare, a crescut fiind foarte frumoasa, dar a fost tinuta inchisa in turn de vrajitoarea rautacioasa, din care nu exista nicio cale de iesire. Cand vrajitoarea ar fi vrut sa intre si sa o vada, va spune ,,Rapunzel, Rapunzel, lasa-ti parul, ca sa pot urca scara de aur”.
Lucrul important de inteles din aceasta poveste este ca nu ar trebui sa furi niciodata, deoarece poate avea consecinte proaste, ca in cazul parintilor lui Rapunzel, care si-au pierdut frumoasa fiica din cauza faptului ca a furat fructe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *