Povesti istorice uimitoare pe care le poti afla daca participi la un tur prin Bucuresti

Locuitorii Capitalei sunt sustrasi zilnic de aglomeratia si de zgomotul din oras, asa ca uita sa admire frumusetile Bucurestiului si sa se bucure de tot ceea ce le ofera acesta. Bucuresti este orasul cunoscut si sub numele de „Micul Paris” tocmai datorita obiectivelor turistice uimitoare pe care le pune la dispozitia turistilor. Indiferent ca esti turist sau cetatean bucurestean, trebuie sa participi macar o data la un tur prin Bucuresti.  Povestile si istoria acestuia te vor face sa privesti Capitala cu alti ochi!

Iata cateva dintre cele mai vizitate atractii turistice din Bucuresti!

Ateneul Roman

Printre cele mai fascinante constructii din Capitala, Ateneul Roman reprezinta o sala de concerte care totodata detine si Filarmonica „George Enescu”. Aceasta cladire a fost construita intre anii 1886 si 1888, stilurile abordate fiind cele eclectice si neoclasice.  Ateneul este asemenator unui templu, iar printre principalele detalii care atrag atentia trecatorilor se numara cele opt coloane, cupola impresionant de mare si fatadele cu mozaic. Cat despre interior, exista o pictura reprezentativa compusa din 25 de scene care reflecta perfect istoria Romaniei. Astfel, in calitate de turist sau nu, acest obiectiv turistic nu trebuie ratat in cadrul unui tur Bucuresti!

Centrul istoric

Ansamblul Centrului Istoric face parte din lista monumentelor istorice nationale si se mandreste cu o multime de atractii turistice, printre care si fosta resedinta a lui Vlad Tepes la Curtea Veche, dar si Muzeul National de Istorie a Romaniei. O alta cladire-simbol pentru Capitala tarii noastre ce se regaseste in Centrul Vechi al orasului este Banca Nationala a Romaniei (BNR), construita intre anii 1884-1890.

Un alt obiectiv impresionant este reprezentat de Manastirea Stavropoleos ridicata de catre arhimandritul Ioanichie in anul 1724, in timpul celei de-a doua domnii in Tara Romaneasca a lui Nicolae Mavrocordat.

De asemenea, piata Sf Anton care se afla in apropierea Petei Unirii, poarta o istorie fascinanta. Numele acesteia provine de la Biserica Sf. Anton care a disparut in 1847, in urma unui incediu care de altfel, a distrus aproximativ un sfert din Bucurestiul din acel timp.

Daca iti doresti sa calatoresti in trecut, atunci trebuie sa vizitezi Centrul Istoric al Bucurestiului. Pe langa cladirile scufundate in istorie si bisericile cu arhitecturi impresionante, vei descoperi si un loc viu, cu o multime de terase, restaurante, magazine si cafenele. Pe scurt, o plimbare printre cladirile cu arhitecturi in stil neobaroc si neoclasic va reusi sa te scoata din monotonia zilnica.   

Calea Victoriei

Pana in 1878, Calea Victoriei era cunoscuta sub numele de Podul Mogosoaiei, o strada care a luat nastere din unirea Drumului Brasovului cu Ulita cea mare spre Sarindar. Fascinant este ca Podul Mogosoaiei a fost prima strada pavata din Capitala, iar pavarea a fost realizata cu ajutorul unor trunchiuri de copaci, de unde si numele de pod. Daca iti doresti sa descoperi pavajul cu lemn, atunci trebuie sa mergi la intrarea Hanului Lui Manuc.

Calea Victoriei reprezinta una dintre cele mai vechi artere ale Capitalei. Aceasta se intinde pe o lungime de 2.700 de metri, iar astazi adaposteste magazine ale brand-urilor de renume din intreaga lume, dar si cladiri cu povesti fascinante. Printre principalele atractii ale sale se numara: Sediul Central CEC, Cercul Militar National, Biserica Doamnei, Biserica Kretzulescu, Grand Hotel Du Boulevard, fostul Teatrul National, fostul Comitet Central al Partidului Comunist Roman, fostul Palat Regal etc.

Daca ti-am starnit curiozitatea si iti doresti sa afli si mai multe despre istoria atractiilor turistice din Bucuresti, atunci alatura-te unui tur prin Bucuresti, realizat de un ghid de turism atestat. Romanian Maple Tours este agentia de turism care organizeaza un astfel de eveniment in data de 3 octombrie. Locurile sunt limitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *