Preceftul Capitalei: Suntem într-o situaţie destul de delicată / Dacă autoritățile sanitare ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirmă că vor fi luate la nivelul Bucureştiului şi alte măsuri restrictive, în cazul în care autorităţile sanitare vor semnala că este necesar, transmite Agerpres.

„Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti. Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe. Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face”, a declarat, duminică, prefectul Capitalei.

”Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o fac”, a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte măsurile pe care le ia în calcul dacă rata de infectare la nivelului Bucureştiului depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori, Stoica a spus că prima măsură, potrivit ordinului comun am miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, ar fi aceea de a nu se mai face cursuri faţă în faţă, acestea trecând în online.

„Prima măsură pe ordinul comun al ministerului Educaţiei şi Sănătăţii este că nu se vor mai face cursuri cu copiii, dar, cum am văzut şi în alte localităţi, în momentul în care se trece de, regula este că autorităţile sanitare propun măsura carantinării”, a precizat prefectul.

Întrebat dacă se ia în calcul revenirea la declaraţii pe proprie răspundere în weekend sau închiderea circulaţiei mai devreme de ora 22,00 în cazul în care situaţia se va agrava, el a răspuns: „V-am spus, aceste măsuri sunt gândite la nivelul specialiştilor. Dacă ei ne recomandă sigur că vom lua măsuri, bineînţeles”.

În opinia sa, nu ar fi posibilă carantinarea pe sectoare.

„Nu cred că este o măsură eficientă. Vă daţi seama că un oraş nu poţi să-l carantinezi pe bucăţele, ca şi când am încerca să carantinăm zona aceasta de aici. Sunt o grămadă de artere. Ar fi imposibil să facă asta. Nu cred că se poate”, a argumentat Alin Stoica.

Potrivit acestuia, acţiunile de control sunt organizate în comun de Poliţie, Jandarmerie, DSP, ITM şi vizează în primul rând zonele aglomerate şi „în primul rând conformare populaţiei”.

„S-a constatat că în zonele în care populaţie se conformează voluntar acestor măsuri, situaţia este ţinută în general sub control. Nu sunt neapărat amenzile cele care ne interesează, ci mai degrabă conştientizarea populaţiei că trebuie să respectăm măsurile”, a mai spus prefectul.

spot_imgspot_img