Prefectul Capitalei îi răspunde lui Clotilde Armand care a cerut stare de alertă în sectorul 1 din cauza gunoaielor – Administratie Locala

​Clotilde Armand a cerut declararea stării de alertă în sectorul 1 din cauza crizei gunoaielor. Prefectul Capitalei spune că așteaptă toate informațiile de la instituțiile implicate, înainte de a lua o decizie.

​„Azi astept informații de la toate institutțile implicate – DSP/DSVSPA/Garda de mediu- până la ora 12. Apoi voi raspunde solicitarii sectorului 1”, a declarat prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Romprest a anunţat sâmbătă seară că reia activitatea de ridicare a gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, după ce trei firme au pus la dispoziţie staţiile lor de sortare.

„Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis Romprest într-un comunicat.

Cum a pornit noua criză a gunoiului din Sectorul 1

Clotilde Armand a mai spus că dacă în cel mult 24 de ore de la anunțul companiei gunoiul nu este ridicat, va rezilia contractul și va aduce un alt operator de salubritate.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand le-a promis bucureștenilor că „acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *