Prelungeste viata fatadei si creste valoarea cladirii cu ajutorul firma de curatare fatade exterioare Cluj

curatare fatade exterioare Cluj

Inainte de curatarea fatadei, exista cateva caracteristici de luat in considerare. Este important sa se evalueze motivul pentru care fatada ar trebui curatata. Se doreste evitarea mucegaiului sau a algelor? Se doreste infrumusetarea si igienizarea casei? Se doreste cresterea valorii casei? Este extrem de important sa se stabileasca tipul fatadei. Fiecare fatada este diferita din acest caz, fiecare fatada necesita o metoda specifica de curatare pentru a evita astfel eventualele pagube survenite dintr-o curatare ce nu se potriveste tipului dumneavostra de fatada. Un ultim pas ar fi sa se stabileasca daca munca de curatare se va face pe cont propriu sau se va angaja o firma competenta precum firma curatare fatade exterioare Cluj.

Ce efect are asupra cladirilor curatarea fatadelor si ce reprezinta curatarea lor?

Curatarea fatadelor inseamna curatarea partilor exterioare ale unei cladiri. Pentru a mentine mentine sau a restabili aspectul si functionalitatea fatadei exterioare este nevoie sa se indeparteze murdaria, algele si alte tipuri de contaminari. O masura importanta de intretinere a oricarei cladiri, ce ii poate mentine sau creste valoarea acesteia, este curatarea fatedei exterioare. Curatarea fatadei exterioare mai poate ajuta si la prevenirea deteriorarii sau repararea fatadei.  Serviciile de curatare fatade exterioare Cluj nu sunt o noutate. In secolul al XIX-lea au fost dezvoltate primele dispozitive mecanice de curatare, ele erau folosite pentru a  indeparta funinginea si murdaria ce se strangeau pe fatadele cladirilor din orasele industrializate.  Tehnologia a evoluat mult din acele timpuri si astazi avem o gama variata de metode de curatare diferite pentru cele mai diverse tipuri de fatade. Sunt multe motive pentru care ar trebui sa apelezi la o firma de curatare fatade extrioare Cluj. Unul dintre motive ar fi sa se mentina sau sa creasca valoarea unei cladiri. O impresie buna face o cladire curata si ingrijita ceea ce poate ajua viitori cumparatori sau chiriasi sa vizualizeze mai bine cladirea si totodata cladirea va fi cu mult mai atragatoare decat o cladire cu fatada plina de murdarie. Un alt motiv major ar fi ca, prin curatarea fatadei poate ajuta la evitarea sau repararea deteriorarii fatadei. O fatada plina de murdarie si impuritati, in timp, duce la coroziune si deteliorare. Oprirea sau inversarea acestor procese de coroziune se obtin cu ajutorul curatarii fatadei.

Metodele curatare fatade exterioare Cluj

In functie de tipul de fatada si de rezultatele dorite, exista diferite metode de curatare. Curatarea sub presiune, curatarea chimica si spalarea mecanica sunt cele mai comune metode de curatare.

Curatarea sub presiune inalta este o metoda mecanica in care o masina de curatare cu inalta presiune cu apa este conectata la fatada. Cu ajutorul presiunii ridicate murdaria din porii fatadei este eliminata. Presiunea  ridicata poate provoca deteriorarea fatadei daca nu este facuta corespunzator. Curatarea sub presiune este o modalitate eficienta de a indeparta murdaria incapatanata.

Curatarea chimica este o metoda chimica prin care se aplica un agent de curatare pe fatada si apoi se spala cu apa. Aceasta metoda poate provoca afectarea fatadei daca nu este facuta corect. cu ajutorul acestei metode se pot indeparta eficient algele si murdaria.

Metoda de spalare este o metoda mecanica in care se aplica un agent de curatare pe fatada si apoi se freaca cu o perie sau cu un burete. Si aceasta metoda terebuie executata corect pentru a nu deteriora fatada si, si ea este eficienta impotriva algelor si a murdariei.

Tipul de curatare aleasa determina impactul asupra mediului. Curatarea sub presiune inalta este cea mai ecologica metoda, in aceasta metoda nu se folosesc produse chimice. Curatarea chimica este cea mai daunatoare metoda de curatare, deoarece substantele chimice se scurg de pe fatada pe sol si pot ajunge in apele subterane. Metoda de spalare este si ea putin prietenoasa cu mediul, deoarece foloseste cea mai multa apa si necesita cea mai mare forta.

Vezi mai multe informatii pe https://blashine.ro/serviciu/curatarea-fatadelor-exterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *