Premierul Letoniei spune că livrarea de avioane de luptă occidentale către Ucraina este o “chestiune de timp”

“Dacă ucrainenii au nevoie de avioane de luptă, ar trebui să le primească”, a spus el, adăugând că ucrainenii au dovedit în repetate rânduri că învaţă rapid să opereze echipamente noi.

Livrarea de noi avioane de luptă este considerată o provocare logistică semnificativ mai dificilă în comparaţie cu furnizarea de tancuri de fabricaţie occidentală, din cauza complexităţii sporite şi a dificultăţilor de instruire şi de întreţinere, scrie The Kyiv Independent.

Germania a respins cu fermitate orice posibilitate de a face acelaşi lucru cu avioanele de vânătoare după ce a promis zeci de tancuri Leopard Ucrainei.

Alte ţări s-au arătat mai deschise la această idee. Pe 10 februarie, Ucraina a solicitat oficial avioane de luptă F-16 Olandei, care declarase anterior că ţara sa este dispusă să analizeze ideea unei astfel de livrări.

În timpul vizitei preşedintelui Zelenski la Londra, din 8 februarie, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că “nimic nu este exclus” în ceea ce priveşte ajutorul militar pentru Ucraina.

Dintre toate modelele disponibile, Ucraina a manifestat cel mai mare interes pentru F-16, construit în SUA, care este în serviciu din anii 1970 şi este operat de peste 20 de naţiuni.

Alte modele evaluate ca fiind potrivite pentru Ucraina includ avioanele Rafale, Gripen şi Eurofighter Typhoon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *