Președintele Abbas spune că acțiunile Hamas nu îi reprezintă pe palestinieni

Date:

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că acțiunile și politicile grupării islamiste Hamas nu reprezintă poporul palestinian, potrivit agenției oficiale de presă WAFA.

Mahmoud AbbasFoto: Agerpres

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele venezuelean Nicolas Maduro, Abbas a mai spus că Organizația pentru Eliberarea Palestinei este “singurul reprezentant legitim al poporului palestinian”, a precizat WAFA.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a făcut presiuni în privat asupra Israelului în ultimele zile pentru a-şi elabora o strategie concretă pentru scenariul în care îşi va îndeplini obiectivul declarat de a răsturna conducerea Hamas în Gaza, au declarat un oficial american şi un oficial israelian pentru The Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu şi cercul său de apropiaţi au spus omologilor lor americani că Israelul nu a elaborat încă o astfel de strategie şi că se concentrează mai mult asupra obiectivului imediat de înlăturare a Hamas de la putere în Gaza, afirmă oficialul american.

Israelul afirmă că Hamas a luat 199 de ostatici în timpul atacului surpriză de acum 10 zile. De atunci, Hamas a afirmat că numărul acestora ar putea ajunge la 250.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related