Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a luat angajamentul faţă de ecologişti că va pune pe ordinea de zi proiectul legislativ al PER de salvare a pădurilor

În timp ce ministrul Mediului Costel Alexe se face că nu întelege nemulțumirea românilor de faptul că pădurile se taie legal din ariile protejate și parcurile naționale și că problema tăierilor ilegale continua să existe, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaţilor și-a luat angajamentul faţă de ecologişti, de a adopta proiectul Partidului Ecologist, depus deja in Parlament, de anul trecut. După o discuție cu Dănuț Pop, președintele PER, Marcel Ciolacu a programat ca după încheierea stării de urgenţă, alături de colegii săi dar și de alți parlamentari, să voteze pentru salvarea pădurilor românești.

Propunerea legislativă prevede interzicerea tăierilor haotice pe 10 ani precum și a exportului de buștean cu sau fără coajă sau lemn rotund, cherestea și lemn de foc. Un proiect așteptat de români și care, odată adoptat va produce un T0 în relația cetățenilor cu Statul român, bazată pe încredere, din perspectiva protejarii mediului înconjurator. În prezent, datele oficiale furnizate de Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Padurilor sunt puternic contestate și chiar necredibile.

Sursa foto: Bianca Vasile,vicepreședintele PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia PER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *