Presupusul atacator din metroul newyorkez a fost arestat și acuzat de „act terorist”

Bărbatul suspectat că a deschis focul în metroul din New York la ora de vârf marți dimineață, rănind 23 de persoane, dintre care 10 prin împușcare, a fost arestat miercuri și va fi acuzat de “atac terorist”, au anunțat autoritățile, potrivit AFP.

Atac la metrou in New YorkFoto: Captura Twitter

Suspectul, care a provocat haos în rețeaua de metrou cu o zi înainte, a fost arestat în Manhattan la ora 13:42, grație unei sesizări, potrivit poliției newyorkeze.

“L-am prins”, a declarat într-o conferință de presă primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, care a făcut din lupta împotriva criminalității o temă de campanie în încercarea sa de a fi ales anul trecut.

Poliția îl vâna de mai bine de 24 de ore pe Frank James, un afro-american în vârstă de 62 de ani acuzat că a tras mai multe focuri de armă într-un tren N în stația 36th Street din sudul Brooklyn-ului.

Bărbatul, cunoscut de poliție, fusese deja arestat de 12 ori în New York și New Jersey, în special pentru “infracțiuni sexuale”, “furt” și “tulburarea liniștii publice”, au precizat autoritățile.

Dar nu fusese niciodată condamnat pentru o infracțiune în statul New York.

El se confruntă acum “cu acuzații federale pentru fapta sa, un atac terorist asupra transportului public”, a declarat Michael Driscoll, ofițer federal de poliție.

“El va apărea în fața unui tribunal federal din Brooklyn și, dacă va fi condamnat, va fi condamnat la închisoare pe viață”, a declarat procurorul federal Breon Peace.

Atacatorul „profețea” pe Youtube

Frank James a avut o pagină YouTube numită “prophetoftruth88” (profetul adevărului) care a fost eliminată miercuri dimineață pentru “încălcarea regulilor comunității site-ului”.

El a postat mai multe videoclipuri în care a lansat tirade lungi, uneori incoerente și vehemente, în care vorbea despre probleme rasiale, despre insecuritatea din New York, în special în subteran, și îi ataca pe homosexuali sau pe noul primar Eric Adams.

Până miercuri dimineață, milioane de newyorkezi au luat metroul, una dintre cele mai mari rețele din lume, pentru a se întoarce la muncă, unii împărtășind selfie-uri pe rețelele de socializare pentru a arăta că viața revine la normal.

“Am fost întotdeauna atent la ceea ce mă înconjoară de la 11 septembrie 2001 (2001). Dar în ultima vreme au fost mai multe incidente, așa că sunt mai atentă”, a spus Laura Swalm, în vârstă de 49 de ani, care locuiește în statul vecin New Jersey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *