Primăria Capitalei a depus cererea de finanțare pentru obținerea fondurilor europene necesare reabilitării a 200 km de rețea de termoficare – Administratie Locala

Primăria Capitalei a depus, la începutul lunii iunie, cererea de finanțare pentru obținerea fondurilor europene necesare reabilitării a 200 km de rețea de termoficare, a declarat primarul Gabriela Firea, la începutul ședinței de consiliu General. Potrivit edilului, în acest moment nu mai există riscul pierderii banilor.

Gabriela Firea spune că ar fi vorba despre 330 milioane de euro, deși până acum se vorbea despre 180 milioane euro.

”La începutul acestei luni am depus cererea de finanțare pentru proiectul înscris în POIM ”Reabilitarea rețelei de termoficare din București”, care este foarte îmbătrânită și afectată, de aceea sunt și probleme cu alimentarea cu agent termic în București. Practic acum nu mai este niciun risc, deoarece avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 milioane de euro pentru reabilitarea a peste 200 de km de conductă de termoficare. În scurt timp în București nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic. Precizez ca a fost nevoie să facem eforturi considerabile și pentru a recupera timpul pierdut în timpul primarului interimar PNL, care timp de un an de zile nu a depus niciun document la Bruxelles necesar atragerii acestei finanțări nerambursabile”, a declarat Gabriela Firea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *