Primarul Chișinăului, pro-rusul Ion Ceban, lansează un nou partid politic

Date:

Primarul Chișinăului, pro-rusul Ion Ceban, a anunțat marți lansarea unui nou partid – Mișcarea Alternativă Națională, scriu Ziarul de Gardă și Unimedia. Ceban este considerat un apropiat al fostului președinte Igor Dodon.

Ion CebanFoto: Facebook

Ceban nu a oferit multe detalii, menționând că în prezent se lucrează la statutul și programul partidului, precum și la toate aspectele tehnice privind înregistrarea formațiunii.

  • „Odată cu începerea războiului în Ucraina am considerat că este omenesc să facem o pauză și să ne implicăm plenar în susținerea refugiaților și în gestionarea acestei crize. (…) Astăzi sunt în fața dumneavoastră pentru a anunța că lansăm Partidul Mișcarea Alternativă Națională.
  • Partidul care este pentru faptele făcute și contra vorbelor sterile. Suntem pentru dezvoltarea țării, pentru renaștere și modernizare, pentru independență și neutralitatea R. Moldova. Suntem pentru integrarea europeană începută mulți ani în urmă și pentru asta vom lupta și acționa”, a susținut primarul Chișinăului, Ion Ceban.

În 2019, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a câștigat alegerile pentru Primăria Chișinău. Ceban l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga ales primar al municipiului Chișinău, scrie Ziarul de Gardă. După victoria sa, a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică. Cu două săptămâni înaine de alegerile prezidențiale din 2020 însă, Ion Ceban a anunțat că își ia concediu pentru a-l susține pe Igor Dodon. El este considerat un apropiat al lui Igor Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related