Primele măsuri luate de România împotriva coronavirusului din China: Autoritătile vor să cumpere, pentru aeroporturi, camere cu termoviziune, care identifică persoanele cu febră – Sanatate

România ia primele măsuri pentru a preveni posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China, care a ucis până acum 9 oameni, să ajungă și în tara noastră. Autoritățle intentionează să cumpere camere cu termoviziune, ce identifică persoanele care au febră, si să le monteze în aeroporturi.

Decizia a fost luată miercuri dimineață într-o întâlnire care a avut loc la Ministerul Sănătății între experti în sănătate publică, în boli infecțioase si microbiologi si secretarul de stat Nelu Tătaru. Prezent la întâlnire, medicul Adrian Streinu Cercel, președintele Institutului de Boli Infectioase Matei Balș, a declarat că Organizația Mondială a Sănătății va emite, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri o alertă la nivel mondial privind coronavirusul din China și va recomanda, la rândul său, un set de măsuri.

Știre în curs de actualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *