Primul atac după o lună: Siria susține că a interceptat rachete israeliene în apropiere de Damasc

0

Siria a declarat vineri că apărarea sa aeriană a interceptat rachete israeliene în zona Damascului, în primul atac după mai bine de o lună, potrivit AFP.

Bombardament SiriaFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

„Inamicul israelian a efectuat lovituri aeriene dinspre nord-est, vizând locuri din apropierea Damascului”, a precizat Ministerul sirian al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a precizat că majoritatea rachetelor au fost interceptate.

Agenția oficială siriană Sana anunțase anterior că apărarea antiaeriană siriană a interceptat „un atac cu rachete în spațiul aerian al Damascului și al regiunii sudice”.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul în Marea Britanie, loviturile au vizat bazele militare siriene din apropierea aeroportului internațional din Damasc și din sudul capitalei.

În septembrie, un atac israelian a ucis cinci soldați sirieni în apropiere de Damasc.

În iunie, o altă lovitură a scos din funcțiune aeroportul din Damasc timp de două săptămâni.

Alte lovituri israeliene au vizat aeroportul din Alep în august și septembrie.

De la izbucnirea războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri împotriva vecinului său nordic, vizând forțele guvernamentale siriene, precum și aliații lor susținuți de Iran și luptătorii Hezbollah.

Israelul a justificat aceste lovituri prin necesitatea de a împiedica Iranul să se stabilească în apropierea granițelor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *