Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani în scandalul de dopaj în care este implicată, iar sportiva a făcut un prim pas împotriva firmei Schinoussa Superfoods, cea care a furnizat suplimentele contaminate cu Roxadustat.

Simona HalepFoto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

Simona Halep a dat în judecată firma canadiană Schinoussa Superfoods, cea care a furnizat suplimentele contaminate cu Roxadustat

Avocatul Simonei Halep a confirmat faptul că fosta lideră WTA a dat în judecată respectiva firmă (n.r. Schinoussa Superfoods) în civil.

„Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv” – Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, într-o intervenție la Euronews, conform gsp.ro.

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat – ITIA motivează suspendarea de 4 ani

Cum explică eroarea Simonei Halep de a nu menționa consumul suplimentului contaminat

În motivarea publicată de ITIA pentru suspendarea primită de Halep există la un moment dat informația conform căreia sportiva nu a menționat consumul suplimentului contaminat nici în luna august, dar nici la o discuție cu reprezentanții ITIA care a avut loc în octombrie anul trecut.

Ulterior, la audieri Simona a spus că a uitat să spună despre acest supliment pe care l-a luat înainte de participarea la US Open 2022.

„Simona a făcut peste 200 de teste, nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat , mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste.

Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat aceste suplimente nu are niciun fel de însemnătate juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o scăpare” – Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, pentru sursa citată.

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Halep a primit o suspendare de 4 ani.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>> Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj – Final de carieră?

>> Boris Becker, după cazul Simona Halep: „Jucătorilor din anumite țări li se spune că urmează să fie testați”

​>> The Guardian: Simona Halep, suspectată de dopaj și la Wimbledon 2022

>> Avocatul Simonei Halep, acuzații grave: „ITIA este o instituție îndreptată spre distrugerea sportivilor”

>> Ce este Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani

>> Ion Ion Țiriac, răspuns acid după postarea Serenei Williams: „Ce fac acești steroizi, ‘campioano’?”

spot_imgspot_img