Principalele rechizite școlare de care are nevoie copilul tău pentru un proces de învățare corect

Școala a început și odată cu ea încep și pregătirile pentru noul an școlar, un an școlar ce se anunță destul de solicitant pentru copilul tău datorită numeroaselor schimbări la nivel structural și nu numai. Pe lângă faptul că în acest an școala începe mai repede (5 septembrie) și structura anului școlar se schimbă dintr-o structură organizată în semestre într-o structură alcătuită din module de învățare, tezele se anunță a fi opționale iar mediile anuale nu vor mai conta atât de mult ca înainte. Pentru a nu-ți bulversa copilul mai mult, ar fi indicat să-ți faci o listă orientativă cu cele necesare în materie de rechizite și consumabile pentru un proces de învățare cât mai ușor și coerent al celui mic.

    Probabil ai trecut și tu la rândul tău prin febra primelor zile de început de an școlar nou și știi că, uneori, numeroasele noutăți pot deveni covârșitoare pentru un copil. Pentru a simți că deține controlul și că se află într-un mediu organizat și familiar, copilului tău nu ar trebui să-i lipsească nimic ce ține de rechizite școlare. Pentru asta ți-am pregătit o listă de rechizite și consumabile necesare anului școlar.

Iată care sunt principalele rechizite și consumabile ce nu ar trebui să lipsească din dotarea copilului pentru un proces de învățare corect!

  • Ghiozdan

Ghiozdanul a devenit un simbol al școlarului modern, acesta nu este conceput doar pentru funcționalitatea lui ci a devenit un mod de a-și exprima propria personalitate, datorită modelelor extrem de diversificate și în trend cu influențele sociale actuale. În funcție de sexul și preferințele copilului tău poți opta pentru un ghiozdan cu supereroi, prințese, mașinuțe sau chiar diferite trenduri în materie de rețele sociale ca tik tok ul. Așadar, ghiozdanul este un accesoriu indispensabil în viața oricărui școlar.

  • Penar

Penarul pentru un școlar este asemenea unui set de ustensile medicale pentru un chirurg sau medic. Fără un penar bine echipat, copilul nu se va simți niciodată pe deplin pregătit pentru toate obstacolele impuse de noul an școlar. Poți opta pentru penare neechipate pe care să le completezi, ulterior, după propriile preferințe cu diferite ustensile destinate procesului de învățare sau pentru penare gata echipate. Găsești ambele variante în majoritatea librăriilor sau online, pe site-uri ca librariajunior.ro. 

  • Ustensile destinate educației plastice

În majoritatea școlilor din românia se pune un accent  destul de mare, încă din clasele primare, pe dezvoltarea vocațională a copiilor. Este recomandat să nu achiziționezi dinainte pensoane, pigmenți sau blocuri de desen destinate materiilor vocaționale și să aștepți prima oră de desen pentru ca profesorul sau învățătoarea să aibă prilejul de a transmite copiilor cele mai potrivite culori, pensule, blocuri de desen pentru curriculum pregătit pentru educația plastică. Dacă totuși optezi pentru achiziționarea tuturor celor necesare înainte de începerea anului școlar, ai grijă să cumperi variante cât mai diversificate de pigmenți pentru a nu fi luat prin surprindere de cerințele profesorilor.

  • Caiete 

Un alt element indispensabil din viața elevilor sunt caietele. În funcție de materiile studiate dar și de preferințele cromatice sau tematice ale copilului alege caietele potrivite astfel încât elevul să fie pe deplin pregătit pentru toate orele din curriculum.

      Așadar, principalele rechizite și consumabile pe care un ghiozdan bine echipat ar trebui să le dețină sunt penarul echipat corespunzător, consumabilele pentru materiile vocaționale și indispensabilele caiete. Un an nou școlar plin de reușite!

sursa foto:  unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *