Prințul Harry s-a hotărât că va folosi titlurile de prinț și prințesă pentru copiii săi, Archie și Lilibet, în ciuda tensiunilor cu casa regală

Copiii prințului britanic Harry și ai soției sale Meghan vor fi cunoscuți drept prinț și prințesă, cuplul folosind în mod public titlul regal al fiicei lor pentru prima dată pentru a anunța că a fost botezată, relatează Reuters.

Prințul Harry și Meghan MarkleFoto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Conform regulilor regale, nepoții monarhului pot deveni prinți sau prințese ale regatului, ceea ce înseamnă că copiii lui Harry, Archie, 3 ani, și Lilibet, 1, erau eligibili să folosească titlurile de când tatăl său a devenit rege în septembrie anul trecut.

Interesul pentru titlurile pentru copiii lui Harry vine după ce relația lui cu tatăl său, regele Charles, a atins cel mai tensionat punct în urma publicării memoriilor sale la începutul acestui an, în care a făcut acuzații împotriva familiei regale.

Nu s-a știut până miercuri dacă cuplul, care s-a retras din îndatoririle regale în martie 2020 și acum locuiește în California, ar dori ca copiii lor să fie cunoscuți drept prinț și prințesă.

„Pot confirma că prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de către arhiepiscopul Los Angeles-ului, reverendul John Taylor”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al cuplului.

Palatul Buckingham a anunțat că va actualiza site-ul familiei regale pentru a reflecta titlurile lui Archie și Lilibet „la momentul potrivit”.

Meghan a spus într-un interviu în urmă cu doi ani că familia regală britanică a refuzat să-l facă prinț pe fiul ei, Archie, și a făcut comentarii despre cât de închisă ar fi culoarea pielii acestuia.

Titlurile sunt în conformitate cu precedentul creat de actele de înnobilare emise de George al V-lea în 1917 care confereau titlul de prinț sau prințesă nepoților de linie masculină ai suveranului. Este pentru prima dată când s-a confirmat că copiii vor folosi titlurile.

Botezul a avut loc la câteva zile după ce Harry și Meghan au fost rugați să-și părăsească casa britanică, Frogmore Cottage, o decizie luată de Charles și un nou semn al relației tensionate dintre rege și fiul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *