Prințul Philip, considerat zeu de un trib insular, jelit prin ritualuri și dansuri ceremoniale – International

Un trib din statul insular îndepărtat Vanuatu care l-a considerat un zeu pe prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va organiza un ritual de jelire şi dansuri ceremoniale pentru a marca decesul acestuia, a declarat un expert citat sâmbătă de DPA/PA Media, potrivit Agerpres. Ducele de Edinburgh a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Grupul, care trăieşte în satele de pe insula Tanna din fosta colonie anglo-franceză, îl venera pe ducele de Edinburgh, despre care credea că este o reîncarnare a unui războinic străvechi care a părăsit insula pentru a lupta într-un război.

Potrivit credinţei tribului din Yaohnanen şi din satele din jur, pentru care tradiţiile spirituale sunt deosebit de importante, liderul luptătorilor urma să revină în insule însoţit de o soţie albă, bogată.

Kirk Huffman, o autoritate în aşa-numitul cult “Mişcarea prinţului Filip”, a declarat pentru Daily Telegraph: “Îmi imaginez că vor avea loc unele jeliri ritualice, unele dansuri speciale”.

Huffman a declarat că în cadrul acestor ritualuri “bărbaţii vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii uşii către lumea intangibilă”.

“Pe Tanna nu se bea ca mijloc de îmbătare. Se conectează lumea materială cu lumea imaterială”, a explicat expertul.

Credinţa locuitorilor ar putea continua cu prinţul Charles, care a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018, a adăugat el.

În timpul vizitei, prinţul de Wales l-a întâlnit pe Jimmy Joseph, din satul Yaohnanen, cu ocazia unui tur al ţării, cunoscută anterior sub numele de New Hebridies.

Prinţul a strâns cu căldură mâna lui Joseph când i-a fost oferit un dar. Cu această ocazie, Joseph a declarat: “I-am oferit un baston pentru tatăl său, realizat de mâinile celor din “Mişcarea prinţului Filip”. I-am spus că mulţi oameni din mişcare au murit, dar mai sunt unii rămaşi în viaţă. Prinţul a replicat că va transmite mesajul personal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *