PRN ia poziție față de recentele evenimente de pe scena politicii autohtone


A venit timpul ca Partidul România Noastră să se facă auzit, sa se implice prin formele legale conferite de legiuitor – AMICUS CURIAE.
Partidul România Noastră fiind un partid neparlamentar, singura modalitate de a sesiza neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului nr. 31/2020 din 23 decembrie 2020, a procedurii de investire a noului guvern de coaliție condus de Florin Cîţu desemnat de președintele României în 22 decembrie 2020, de a da informații semnificative Curții Constitutionale este comunicarea de tip AMICUS CURIAE formulată în dosarul ce are ca obiect sesizarea Alianţei pentru Unirea Românillor (AUR) privind „hotărârea Parlamentului 31/2020 prin care a fost acordată încrederea Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.”
Partidul România Noastră și un număr restrâns de membri ai partidului au formulat sesizarea tip AMICUS CURIAE cu privire la neconstituţionalitatea procedurii de investire a noului guvern de coalitie condus de Florin Cîţu, desemnat de președintele României în 22 decembrie 2020, pentru nerespectarea prevederile art.103, alin. (2) și (3) din Constitutie: ”(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.” coroborat cu art. 1, alin. (5) din Constitutie.
În acțiune, partidul a arătat că procedura de investire a fost neconstituțională, una formală, grăbită, fără timpul necesar de a fi studiat programul de guvernare înăuntrul termenului de 10 zile de recomandare de la trimiterea acestuia celor două camere ale Parlamentului din cursul dimineții de 23 decembrie 2020, ca la ora 11:00 să înceapă audierea miniștrilor propusi de premierul Cîţu, audiere grăbita, formală pentru ca audierea sa fie încheiată în aceeași zi, ca tot în aceeași zi adică 23 decembrie 2020 miniștrii să depună jurământul.
Ca urmare a neconstitutionalității procedurii de investire a noului guvern de coalitie, PRN a apreciat că votul de încredere acordat guvenului de coaliție Cîţu concretizat prin Hotărârea Parlamentului nr. 31/2020 din 23 decembrie 2020 este neconstituțional.
Rămâne să vedem ce va decide Curtea Constituţională a României pe data de 19 ianuarie 2021.
Sperăm să fie favorabilă poporului român, NOUĂ.

Pe final, menționam numele tuturor celor implicati: dr Funar Ghe – președinte al PRN, col (rz) Mîndru Petru – secretar general al PRN și președinte al OJ Cluj PRN, col (rz) dr. Ursu Ctin – președinte OJ Neamt, drd. Ma Gabriela-Ștefania NUȚ – președinte interimar al OJ Constanța.

Sursa foto : https://google.com

Redacția ziarului Naționalul.ro mulțumește doamnei drd. Ma Gabriela-Ștefania NUȚ – președinte interimar al OJ Constanța pentru acest comunicat

Articolul PRN ia poziție față de recentele evenimente de pe scena politicii autohtone apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *