Probleme mari la Sibiu. Opt agenți au fost arestați, iar alți 17 sunt anchetați – Capital

Digi 24 a reușit să afle mai multe informații despre ancheta de corupție a polițiștilor rutieri din Sibiu. Astfel, potrivit ultimelor date obținute de sursa citată, opt dintre agenți au fost arestați preventiv, cinci sunt cercetați sub control judiciar, iar alți 12 sunt anchetați pentru mită și nu mai pot lucra.

În acest context, departamentul la care erau angajați a rămas cu doi polițiști care nu au nicio problemă cu legea. De menționat este faptul că, agenții inculpați  au fost filmați în timp ce luau șpagă de la șoferi, chiar în mașinile lor de serviciu.

Pentru a se putea redresa și acoperi numărul polițiștilor care au probleme cu legea, Poliția Județeană Sibiu a primit ajutor agenți din alte secții de poliție din județul Sibiu.

În ceea ce privește faptele de corupție, procurorii susțin că situația este mai veche și a început încă din 2019. Ancheta a fost redeschisă după ce un șofer a reclamat că a fost oprit în trafic, iar polițistul i-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

În ce stadiu a ajuns ancheta de la Sibiu

Trebuie menționat și faptul că, ancheta Direcției Generale Anticorupție a fost una complexă. Mai exact, au fost folosiți chiar și agenți sub acoperire, care s-au dat drept șoferi

În același timp, cei de la DGA au avut și sprijinul Inspectoratului de Poliție Sibiu, și cu ajutorul superiorilor polițiștilor, au montat tehnică de supraveghere în mașinile de serviciu ale polițiștilor.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, agenții menționați anterior sunt suspectați că au pretins și au primit diverse sume de bani, în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Totodată, aceștia ar mai fi cerut și foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, pentru a nu constata faptele contravenţionale comise de şoferii contravenienţi şi a nu le aplica sancţiuni contravenţionale sau pentru a le aplica sancţiuni mai uşoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

Pe lângă polițiștii achetați, sunt căutați inclusiv șoferii care au oferit mită acestora. Până la momentul de față, 8 șoferi sunt anchetați că au dat mită. De cealaltă parte, în cazul persoanelor cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită din rândul conducătorilor auto contravenienți, au fost efectuate verificări pentru identificarea proprietarilor autoturismelor oprite în trafic, ai căror conducători auto au săvârșit diverse abateri la regimul circulației rutiere.

Următorul pas este stabilirea persoanelor care s-au aflat efectiv la volan la data respectivă și au săvârșit infracțiunea de dare de mită. Sursa citată mai precizează că în jur de 107 persoane sunt suspecte de dare de mită.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *