Procesiune cu şerpi de 1 mai în Italia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Şerpi, care le provoacă de obicei frică oamenilor, se află în centrul unei procesiuni religioase antice anuale de 1 mai la Cocullo, un sat cuibărit în Munţii Abruzzo, în centrul Italiei, relatează AFP.


O statuie a Sfântului Dominc abate, cunoscut şi ca Sf. Domenico de Sora, este scoasă din biserică şi prutată într-o procesiune pe străzile acestui sătuc, după ce este acoperită cu şerpi adunaţi de către locuitori în săptămânile precedente.

Sf Dominic abate (951-1031), care a trăit în regiune în jurul anului 1000, este sfântul protector al muşcăturilor de şarpe, cîini turbaţi şi al durerilor de dinţi.

Mii de vizitatori care vor să asiste la acest spectacol rar şi surprinzător vin din toată peninsula şi din străinătate pentru a lua parte la procesiune alături de cele câteva sute de locuitori.

Acesta este unul dintre rarele exemple de interacţiune paşnică între reptile şi oameni, care le vânează şi le omoară, în pofida faptului că sunt o specie protejată şi au o populaţie în declin.

În săptămânile de dinaintea procesiunii, ”serpari” – bărbaţi şi femei formaţi din generaţie în generaţie, se duc să caute şerpi pe munte şi-i păstrează acasă până în ziua procesiunii.

Şerpii prinşi pentru procesiune sunt eliberaţi la sfârşitul sărbătorii, exact în locul în care au fost găsiţi.

Această tradiţie datează din negura timpurilor şi este un mijloc de recenzare a populaţiei de reptile în regiune şi de supraveghere a stării sănătăţii acestora.

Potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Bari, în Puglia (sud), studierea comportamentului şerpilor ar putea ajuta oameni de ştiinţă să prevadă cutremure.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img