Procurorii propun data de 4 martie 2024 pentru procesul lui Trump în Georgia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Procuroarea care l-a acuzat pe Donald Trump de încercare de a obţine modificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 în statul Georgia a propus miercuri ca procesul fostului preşedinte şi a celor 18 coacuzaţi să înceapă pe 4 martie 2024, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Luni, justiţia din Georgia l-a inculpat pe miliardarul republican în baza unei legi privind delincvenţa în bandă organizată, acuzându-l că s-a implicat într-o „acţiune infracţională” în acest stat cheie pentru a încerca să inverseze rezultatele alegerilor, pe care le-a pierdut în faţa lui Joe Biden.

Aceasta este a patra inculpare penală a fostului preşedinte, care candidează din nou la Casa Albă şi rămâne favoritul pentru alegerile primare republicane.

Fani Willis, procuroarea din comitatul Fulton din Georgia, a cerut instanţei să stabilească data de 4 martie pentru începerea procesului. Ea a afirmat că a ales această dată pentru a nu interfera cu alte procese federale sau de stat împotriva lui Donald Trump. Data va fi decisă în cele din urmă de un judecător.

În cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale din 2024, dacă va fi condamnat, Donald Trump nu va putea să se graţieze sau să obţină renunţarea la urmărirea penală de către biroul procurorului deoarece acesta este un caz la nivel statului Georgia asupra căruia statul federal nu are autoritate.

Fostul preşedinte, care îşi domină adversarii în sondajele pentru alegerile primare, urmează să fie judecat în lunile martie şi mai 2024. El va trebui să răspundă pentru cumpărarea tăcerii unei actriţe porno în faţa justiţiei din statul New York, precum şi pentru presupusa neglijenţă în gestionarea documentelor confidenţiale în faţa justiţiei federale din statul Florida.

spot_imgspot_img