Produsele apicole, un aliat de nadejde pentru un organism mai rezistent in timp de pandemie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Datele actuale ale OMS arata ca cele mai predispuse persoane la a nu supravietui in urma contactarii CoVid19 este sunt cele care fac parte din acele categorii de populatie care sunt slabite, au un sistem imunitar slabit datorita varstei or unor afectiuni preexistente. Desi produsele apicole nu vindeca CoVid19, ele pot fi un aliat important in lupta organismului cu acest microorganism periculos de virulent si contagios. De aceea, includerea in dieta zilnica a produselor apicole, desi nu ne poate proteja de imbolnavire, poate da puterea organismului de a invinge boala si de a supravietui. Unul dintre magazinele online care va poate ajuta in acest sens este Apicola, de unde puteti cumpara din siguranta propriului camin produse apicole de cea mai buna calitate, reducand la minim contactul interuman care poate duce la contactarea CoVid19 in aceste timpuri grele de pandemie. 

Cum autoritatile ne recomanda sa preferam sa ne facem cumparaturile online decat sa iesim din casa, procurarea unor alimente si suplimente naturale care ne stimuleaza sistemul imunitar reducand drastic nivelul de expunere iesind din casa si cautandu-le in magazinele traditionale este un alt mod de profilaxie.

Din magazinele in genul apicola.ro putem cumpara miere, miere cruda, miere de Manuka UMF, laptisor de matca crud, pastura, polen, suplimente in pachete pentru stimularea imunitatii, dar si cosmetice pe baza de produse apicole, uleiuri si vitamine, toate menite sa ne faca organismul mai puternic.

Dintre toate produsele apicole, mierea este, cu siguranta, cel mai cunoscut 

Mierea este un produs minunat facut de albine prin insesi structura sa. Mierea este alcatuita in principal din apa si zahar care se formeaza din fructoza si glucoza. Dar mierea mai include acid ascorbic, acid pantotenic, vitamine, niacina si, in plus, substante minerale, cum ar fi manganul, fosforul, potasiul si zincul.

Mierea este un aliment functional care contine inulina si fructo-oligozaharide (FOS) si are caracteristici prebiotice care au efecte benefice pentru sistemul nostru gastrointestinal.

Super-alimentele si alimente functionale – o imagine de ansamblu asupra procesarii si utilizarii bacteriilor si probioticelor in lupta cu bolile 

Probioticele sunt organisme vii care regleaza microbiene intestinale mentinand echilibrul in organism si facandu-l mai rezistent. 

Conform datelor identificate de oamenii de stiinta, prebioticele stimuleaza sistemul imunitar si ajuta inhibarea carcinogenezei. Ca urmare a fermentatiei prebiotice in intestinul gros, substante precum lactoza, acizi grasi cu lant scurt (acetic, butiric si acizi propionici). PH-ul intestinului scade in acest fel semnificativ. Scaderea PH-ul intestinal are multe beneficii, cum ar fi inhibarea microorganismelor care pot avea efecte daunatoare, degradarea acizilor biliari secundari, cresterea solubilitatii si absorbtiei de minerale precum Calciu, Magneziu, Fier si Zinc.

Carbohidratii nedigerati cunoscuti sub numele de prebiotice includ lactuloza, lactitol, oligozaharide si inulina. Oligozaharidele naturale se gasesc in mod natural in fructe, legume, lapte si miere.

special miere de Manuka UMF

Insulina este un termen care este utilizat pentru amestecul eterogen de polimeri ai fructozei care se gasesc in mod obisnuit sub forma de carbohidrati depozitati in natura si are un grad de polimerizare care se modifica intre 2° si 60° C. Unitatile care au un grad de polimerizare mai mic (2-20) sunt denumite fructo-oligozaharida sau oligofructoza. Consumul de 4-10 g fructo-oligozaharide in fiecare zi creeaza efect bifidogenic, crescand astfel numarul de bacterii benefice.

Mierea nu este doar un aliment functional, dar are si multe efecte pozitive asupra sanatatii umane. Datorita lor, mierea este utilizata in medicina si utilizarea ei ca medicament este atestatade inregistrari de mii de ani, pentru ca noi sa stim rolul crucial al mierii in viata noastra. In plus fata de aceasta, mierea, in special miere de Manuka UMF, se prezinta ca o sursa importanta de antioxidanti datorita vitaminei C, flavonoizi si continutului de fenoli. Activitatea biologica puternica a mierii provine de la bogatul sau continut fenolic. Flavonoidele stimuleaza eftectul antibacterian, antiviral, antiinflamatoriu si vasodilatator. Flavonoidele si acizii fenolici formeaza cel mai frecvent grup fitofenoli. Acizii fenolici si flavonoizii actioneaza ca adevarate platose in fata radicalilor liberi, datorita lor reducandu-se imbolnavirile datorate unui sistem imunitar slab, pe langa efectele lor antioxidante si anticarcinogene. Flavonoizii cresc continutul mucoasei prostaglandinelor si au un important efect inhibitor asupra mucoasei gastrice, prevenind astfel ulceratiile. Continutul de mucoase de prostaglandine are o importanta deosebita ca efect inhibitor al secretiilor acide, prevenind formarea ulcerelor peptice.

Caracteristica antibacteriana si antivirala a mierii provine din efectul osmotic, care este un rezultat al faptului ca microorganismele din miere fac ca bacteriile si virusii din miere sa moara din cauza deshidratarii. Alaturi de acest efect osmotic, peroxidul de hidrogen care este constituit din glucoza oxidata din miere creeaza un nivel ridicat de activitate antibacteriana si antivirala. In momentul in care se descompune, peroxidul de hidrogen produce foarte mult radicali liberi eficaci si, prin urmare, aceste situatii determina moartea microorganismelor daunatoare. Datorita acestei caracteristici, se poate intelege ca mierea apara organismul cu succes impotriva efectului distructiv cauzat de stresul oxidativ.

Rolul mierii drept un protector al sanatatii generale si creatorul unui efect antioxidant util in sectorul alimentar pentru varstnici 
Intr-o cercetare menita sa studieze beneficiile mierii ca aliment functional, mierea si polenul sunt fermentate prin lactobacili probiotici si conservat la 40° C timp de 7 zile pentru examinarea traiul celulelor prebiotice. In urma examinarii, s-a descoperit ca prebioticele isi pastreaza trainicia la un nivel semnificativ.

Zaharul din miere formeaza o compozitia de aldehida-cetona si amina, care are o caracteristica antioxidanta puternica. Cu altele cuvinte, mierea diminueaza activitatea microbiana. Efectul antioxidant al mierii poate fi evaluat cu ajutorul sistemului de peroxidare a lipidelor.

Mierea opreste cresterea bacteriana si actioneaza ca un bactericid si antiviral cand se imbina cu propolisul. Activitatile antioxidante si antibacteriene puternice ale mierii curata oxigenul activ, fapt care impiedica aparitia de amina. Compusii fenolici si flavonoizi din compozitia mierii cresc capacitatea antioxidantilor si previn activarea peroxidului de hidrogen.
Folositi produsele apicole pentru a proteja persoanele in varsta, bolnavii cronici si copiii! 

spot_imgspot_img