Produsele chimico tehnice: ce sunt, cum se folosesc și ce beneficii au

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Produsele chimico tehnice, mai ales cele pentru întreținere au fost în așa fel concepute pentru a răspunde exigențelor mai ridicate sau mai complexe, mai ales atunci când vine vorba despre operațiuni de întreținere sau de montaj.

Fie că este vorba de condiții critice de funcționare, cum ar fi presiunea ridicată și temperaturile extreme, sau de influențe externe agresive, cum ar fi praful și coroziunea, performanța produselor noastre de întreținere te va convinge.

Mentenanța sau întreținerea regulate joacă un rol extrem de important atunci când vine vorba despre buna funcționare a instalațiilor de producție. Gama de produse chimico tehnice este care cuprinde produse speciale de mentenanță sau menținere, cu care clienții pot garanta o calitate și perfomanțe ridicate. Dar și constante, atunci când vine vorba despre instalațiile lor și durata lor de viață.

Îmbunătățirea performanțelor instalației prin întreținere adecvată cu ajutorul unor produse chimico tehnice

O instalație de producție poate funcționa eficient și fără probleme numai dacă toate componentele sale sunt intacte și se potrivesc perfect între ele. O condiție esențială în acest sens este reprezentată de întreținerea sau mentenanța regulată. 

Aceste produse chimice care se folosesc pentru întreținerea tehnico-chimică au fost special dezvoltate pentru a răspunde cerințelor complexe ale lucrărilor de întreținere și asamblare. Lubrifianții de înaltă performanță conving în toate aplicațiile, fie în condiții critice de funcționare, cum ar fi sarcinile de presiune ridicată și temperaturile extreme, fie sub influențele agresive ale mediului, cum ar fi praful și coroziunea. 

Utilizând lubrifianți de înaltă calitate și de înaltă performanță, clienții pot prelungi durata de viață a componentelor și modulelor din instalațiile lor care funcționează la capacitate maximă, crescând astfel productivitatea generală.

Care sunt avantajele aduse de substanțe chimice folosite pentru mențenanță sau întreținere?

  • Produsele chimico tehnice care sunt folosite pentru mentenanță sau pentru întreținere au fost special create pentru a răspunde celor mai complexe exigențe atunci când vine vorba despre operațiuni de întreținere sau de asamblare.
  • Cea mai mare varietate atunci când vine vorba despre posibilitățile de aplicare.
  • Mărirea duratei de viață a instalațiilor, a mașinilor și a aparatelor, grație unei uzuri mai mici și a unei mai bune protecții.
  • Reducerea costurilor de întreținere și de mentenanță grație unor excelente proprietăți ale acestor produse chimico tehnice.

Tub înlocuitor mixt pentru testare pH-nitrit

Produse chimico tehnice pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei sau a impurităților

Produsele chimico tehnice de întreținere pentru întreținerea continuă includ, de exemplu, agenți de degajare care împiedică aderența perlelor de lipit, precum și detergenți și solvenți de uz general. Murdăria uleioasă și grasă de pe piesele și suprafețele mașinilor poate fi îndepărtată rapid, fără a lăsa reziduuri. 

Produsele de curățare a contactelor sunt cele care îndepărtează murdăria care provoacă curenți de scurgere, de exemplu, pe întrerupătoare, distribuitori sau conectori. Spumele de curățare multifuncționale, detergenții industriali, detergenții rapizi și produsele de curățare intensivă pentru industria alimentară sunt ideale pentru aproape toate aplicațiile. 

Aerosolii cu aer comprimat sunt utilizați pentru a îndepărta particulele de murdărie din locurile inaccesibile. Aceștia constau dintr-un amestec de gaz uscat, fără ulei.

Spray-urile, detectoarele de scurgeri și degresanții protejează împotriva uzurii

Spray-urile de răcire sunt potrivite pentru răcirea rapidă a suprafețelor și componentelor până la -45°C, de exemplu pentru a simula condițiile de pornire la rece în motoarele auto sau pentru a proteja zonele adiacente în timpul sudării. 

Scurgerile din țevi, fitinguri și recipiente sub presiune pot duce rapid la defectarea completă a sistemului. În astfel de cazuri, se recomandă detectorul de scurgeri care detectează în mod fiabil punctele critice. Alte produse de întreținere, cum ar fi degresantul și spray-ul de întreținere a benzilor, protejează benzile de uscare și uzură și măresc rezistența la tracțiune a benzilor.

Lubrifianții, adezivii și lubrifianții de răcire, care fac parte din categoria produselor chimico tehnice și care sunt fabricați folosind tehnici moderne nu numai că ajută la menținerea asigurării calității și simplifică multe etape de lucru, ci și la întreținerea sculelor și a echipamentelor electrice și la reducerea costurilor de întreținerea. 

Gama de produse chimico tehnice specifice pentru materiale și produse include produse de înaltă calitate de la mărci bine cunoscute, care îndeplinesc standardele europene, precum și diferite grade de utilizare specifică. Pentru interior și exterior, de exemplu, este potrivit un lipici stick multifuncțional, resigilabil, caracterizat printr-o aderență și o etanșare excepțional de ridicată și rapidă. 

Printre adezivii de dispersie populari în industria construcțiilor și a vopselelor se numără adezivii din polistiren, pe care firmele îi oferă în diverse volume de vânzare. Plinte și plinte decorative, decorațiuni de stuc sau panouri de izolație, toate pot fi fixate rapid. 

Pentru instalațiile și lucrările din sectorul sanitar sunt recomandate bețele sau cartușele de adezivi. Întreținerea profesională a grădinilor și a spațiilor verzi, precum și a industriilor forestiere și a lemnului, depinde și ea de echipamente de înaltă performanță. 

Pentru a se asigura că motoarele, lamele de foarfecă, lanțurile și rulmenții cu bile, de exemplu, pot rezista la solicitări constante în condiții adesea dificile, specialiștii au nevoie de uleiuri lubrifiante foarte eficiente pentru a proteja diferitele componente. Și aici intră în joc produsele chimico tehnice.

spot_imgspot_img