Profesoară care predă la două școli din Oradea, cercetată penal pentru că nu poartă mască la ore și a instigat și alți dascăli și părinți – Coronavirus

O profesoară care predă la două școli din Oradea este cercetată de procurori pentru că nu poartă mască la ore, fiind acuzată că a instigat să nu poarte mască și alți dascăli și părinți.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pe numele profesoarei a fost dechis dosar penal pentru infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi abuz în serviciu.

Procurorii spun, într-un comunicat de presă transmis marți, că de la începutul anului şcolar, respectiv din 1 septembrie, profesoara, titular la Şcoala Gimnazială nr.1 Bulz, care predă și la Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, nu a purtat mască de protecţie, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri, fără a se conforma.

Conform sursei citate, profesoara a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi să nu poarte mască și să îi lase pe copii fără mască la orele ei.

eBihoreanul scrie că Inspectoratul Judetean Scolar a reclamat-o procurorilor pe profesoara de limba engleză încă din luna septembrie, la scurt timp de la debutul anului şcolar. Între timp, femeia a participat şi la protestele împotriva purtării măştilor de protecţie organizate în Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *