Profesorii supraveghetori la examenele naționale, doar dintre cei vaccinați. Ministrul Cîmpeanu, despre propunere: S-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere, cred că e corect să intre în sală doar cei vaccinați – Educatie

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu spune că la examenele naționale ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați. El spune că se are în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor „tarife foarte motivante pentru supraveghere” la examenele naționale. „Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii, cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a afirmat Cîmpeanu.

„Urmează examenele naționale. La examenele naționale s-ar putea să avem, așa cum am avut în programul de ore remediale tarife care au fost considerate totuși atractive, de 100 de lei pe oră, chiar dacă e 100 de lei brut (…) La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenul de evaluare națională sau de bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi 24.

Întrebat care vor fi aceste „tarife motivante”, Cîmpeanu a răspuns: „Până acum plata era simbolică. S-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru plata orelor remediale. Adică 100 lei pe oră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *