Prognoza meteo: De săptămâna viitoare și până la începutul lunii septembrie temperaturile vor fi mai mari decât normalul perioadei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Meteorologii estimează că, începând de săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, valorile urmând să se menţină peste cele specifice până la începutul lunii septembrie. Cantităţile de ploi vor fi reduse.

Canicula in orasFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 7-14 august

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cu excepţia regiunilor sud-estice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 14-21 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21-28 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 28 august – 4 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

spot_imgspot_img