Protejează-ți proprietatea de vizitatorii nepoftiți: Ce măsuri de siguranță poți lua pentru a preveni furtul și vandalismul

0

Probabil ai investit sume considerabile în amenajarea spațiului în care îți desfășori activitatea – ai achiziționat piese de mobilier pentru interior și exterior, aparate necesare afacerii tale, totul pentru a-ți transforma sediul într-un spațiu de lucru funcțional și aspectuos. Pentru a putea proteja eficient toate aceste bunuri, o investiție suplimentară va fi necesară.

Iată ce poți face pentru a securiza eficient sediul afacerii tale 

Fie că deții o cafenea, un magazin, un atelier sau orice alt tip de afacere, nu ți-ai dori ca proprietatea ta să fie încălcată, vandalizată sau jefuită de persoanele răuvoitoare, mai ales dacă ai făcut investiții substanțiale în aparatură, mobilier sau alte produse necesare. Care sunt măsurile preventive pe care le poți lua?

1. Instalează un gard înalt

Dacă proprietatea ta nu este împrejmuită, atunci instalarea unui gard înalt și solid trebuie să se numere printre prioritățile tale. Chiar dacă hoții ar reuși să treacă dincolo de gard, tot ar fi mult prea dificil să transporte obiecte grele precum electrocasnice sau piese de mobilier. Există mai multe tipuri de gard pentru care poți opta cum ar fi gardul electric,  gardul din vinil, palisadele, gardul din fier forjat, din cărămidă sau chiar și un gard viu înalt dintr-un arbust spinos. O opțiune excelentă atât pentru împrejmuirea proprietății, cât și a grădinii (după caz), este gabionul umplut cu pietre albastru-cenusiu pentru gard, pe care le poți achiziționa ușor pe Rotanis.ro dacă ești adeptul stilului rustic. Poți aduce câteva îmbunătățiri noului gard pentru un plus de siguranță cum ar fi sârma ghimpată, cioburile de sticlă sau firele electrice plasate deasupra gardului. De asemenea, poți adăuga un semn de avertizare pentru a descuraja hoții sau vandalii să-ți încalce proprietatea.

2. Investește într-un sistem de securitate

Sunetul strident al alarmei va pune hoții pe fugă numaidecât! Un sistem de securitate îți va permite să-ți monitorizezi eficient locuința 24 de ore din 24 cu ajutorul camerelor de supraveghere și al senzorilor de mișcare ce vor detecta imediat orice intrus. Alertele automate incluse în acest sistem te vor ajuta să acționezi la timp și să îți protejezi bunurile. O opțiune mai puțin costisitoare este instalarea unor camere de supraveghere false cu LED pentru a descuraja potențialii intruși să pătrundă în perimetrul proprietății tale.

3. Amenajează un spațiu cât mai aerisit

Hoților nu le place să intre în câmp deschis pentru că pot fi observați oricând cu ușurință de camerele de supraveghere sau chiar de către proprietari, însă nu se vor da în lături dacă spațiul în care îți desfășori afacerea este plin de „ascunzători” precum tufișuri dese sau arbuști înalți. Ai putea lua în considerare plantarea arbuștilor spinoși sau a plantelor cu spini pentru a le dejuca planul.

4. Asigură-te că spațiul exterior este bine iluminat

Cu cât lumina este mai puternică, cu atât și vizibilitatea, ceea ce îi va împiedica pe hoți să se furișeze cu ușurință pe proprietatea ta. Poți instala corpuri de iluminat cu senzor de mișcare și temporizator ajustabil. Luminile se vor închide automat dacă nicio altă mișcare nu va fi detectată în intervalul setat de tine. Poziționează luminile cu senzor cât mai aproape de uși sau în orice alt loc care duce către o cale de acces (poteci, scări etc.). Cel mai bine este să le amplasezi la aproximativ 2 m de sol.

Prevenția este întotdeauna cea mai eficientă metodă. Ia cât mai curând toate măsurile necesare astfel încât bunurile tale să nu fie o țintă ușoară pentru persoanele rău intenționate.

Sursa foto: Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *