Protest de amploare al suporterilor din Timișoara pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive a orașului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Suporterii timișoreni au organizat joi un protest de amploare în centrul orașului, prin care au tras un semnal de alarmă față de lipsa infrastructurii sportive din orașul de pe Bega.

minge de fotbal Foto: Sports Bokeh / Alamy / Profimedia

Foștii fotbaliști ai Timișoarei, alături de suporteri la proteste

Joi seară, iubitorii de sport din Timişoara s-au adunat în Piaţa Unirii îmbrăcaţi în tricouri alb-violete, roş-galbene sau vişinii şi au cerut construirea de baze sportive, un nou stadion sau o sală polivalentă.

Primii care au sosit la protest au fost copiii de la cluburile Politehnica, Ripensia, CFR şi Galaxy Timişoara, precum şi reprezentanţi ai echipelor de baschet sau rugby, dar şi sportivi din comuna Giroc de lângă Timişoara.

Printre cei prezenţi s-au aflat şi actualul antrenor al Braşovului, Dan Alexa, sau foştii fotbalişti Octavian Popescu sau Cristian Scutaru.

Protestatarii au pornit apoi din Piaţa Unirii, spre Piaţa Victoriei, unde au desfăşurat bannere cu mesaje precum: „Timişoara anti-sistem, NU anti performanţă” sau „Timişorenii vor infrastructură, NU doar pe hârtie sau din gură”.

Din Piaţa Victoriei, suporterii şi sportivii s-au dus spre Primăria Timişoara, apoi spre sediul Consiliului Judeţean Timiş.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria, care a transmis Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş şi parlamentarilor de Timiş un document cu întrebari concrete şi idei despre cum ar putea fi ridicat nivelul sportului în oraş, conform News.ro.

spot_imgspot_img