Proteză dentară fără cerul gurii

Cum te poţi bucura de confort cu implanturi dentare?

O proteză fixă în mod normal are cerul gurii acoperit pentru partea de sus a maxilarului, însă cu implant dentar, nu mai este necesar acest lucru, ceea ce face ca protezele să fie mai uşor de purtat. Pe lângă faptul că aceste proteze permit înlocuirea tuturor dinţilor care lipsesc de pe o arcadă, implanturile sunt şi cele care te ajută să nu pierzi os, ceea ce este foarte important. În momentul în care nu există dinţi, maxilarul îşi pierde rolul funcţional şi de distruge. Acest lucru vine şi cu o serie de consecinţe importante, mai ales când un număr mare de dinţi lipseşte. Pentru că sunt folosite proteze pe implant, osul va fi stimulat şi va menţine suportul facial optim.

Ce este o proteză susţinută pe implanturi?

O proteză fixă care este susţinută pe implanturi este cea care poate să înlocuiască atât dinţii cât şi ţesuturile din gingii. Astfel proteza este cea care acţionează similar cu dinţii naturali. Proteză va rămâne în perfectă stare de siguranţă chiar şi atunci când vorbeşti şi mesteci, deoarece este înşurubată sau cimentată pe implant. În plus, nu permite că dinţii naturali opuşi să se mişte şi protejează articulaţiile maxilarului.

Specialiştii de la Clinica DentoCare Bucuresti afirmă faptul că în general sunt folosite 4 implanturi pe mandibulă şi 6 pe maxilar pentru a oferi suportul necesar pentru tipul acesta de proteză. Planul pentru tratamentul final şi pentru a determina exact numărul de implanturi care sunt necesare pentru a susţine proteza totală fixă se bazează pe elemente biomecanice care sunt specifice fiecărui pacient.

Protezele dentare fixe implică realizarea amprentelor iniţiale post operatorii. Lucrările dentare vor fi supuse ulterior mai multor ajustări astfel încât să se încadreze perfect în cavitatea bucală.

Implanturile sunt în general fabricate din titan şi sunt plasate pe arcada superioară sau pe cea inferioară cu scopul de a înlocui eficient rădăcinile dinţilor lipsă.

Bonturile protetice sunt realizate în titan şi sunt fixate pe implanturi cu şuruburi. Această parte este cea care va conecta implanturile pe proteze. Proteză dentară provizorie este făcute din material plastic extrem de estetic şi se va înşuruba în mod eficient pe bonturile protetice.

Pentru protezele definitive sunt mai multe materiale disponibile ce pot să fie utilizate. La fel ca şi în cazul protezei provizorii, proteza definitivă este cea care se înşurubează pe implanturi. Dinţii protetici finali trebuie să fie analizaţi înainte de a începe tratamentul, pentru că sunt mai multe opţiuni posibile şi cerinţele sunt diferite pentru fiecare dintre ele şi pentru a se obţine o estetică corectă, funcţii normale ale danturii şi un spaţiu optim care a fost planificat pentru proteză. De asemenea, numărul de implanturi care au rolul de a susţine proteza va fi decis la faţa locului.

Partea bună este că utilizând această tehnică este mult mai simplu şi mai uşor ca protezele să se menţină în stare bună fără să mai acopere cerul gurii. Astfel se elimină disconfortul specific unei proteze dentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *