Proteze sau implanturi – pe care sa le alegi?

0
dinti ficsi

Multi adulti au unul sau mai multi dinti lipsa in gura, iar acesti dinti lipsa pot duce nu numai la probleme de incredere si de stima de sine, ci si la alte probleme orale care pot afecta, in unele cazuri, nivelul sanatatii generale.

Exista multe solutii pentru a rezolva aceasta problema si pentru a-ti imbunatati estetica dentara, pe langa faptul ca iti permit sa eviti complicatiile. Poti folosi proteze dentare, punti, proteze dentare, implanturi cu dinti ficsi si multe alte solutii ortodontice.

Un dinte lipsa nu este doar inestetic, dar poti avea probleme la mestecat, pronuntia anumitor sunete, probleme la miscarea altor dinti, probleme legate de tulburari digestive etc.

Ce este o proteza?

O proteza dentara este o proteza detasabila realizata de un protezist profesionist si plasata pentru a inlocui dintele lipsa de catre medicul stomatolog care s-a ocupat de proiectarea acesteia.

Poate fi mai accesibila din punct de vedere al pretului decat un implant si poate fi rambursat pana la 70% de catre asigurarea de sanatate. Aceasta este o solutie mult cautata de unii pacienti.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar cu dinti ficsi este o solutie revolutionara in domeniul stomatologiei, care consta in implantarea unei radacini artificiale de titan in osul maxilarului si care va servi drept suport pentru coroana artificiala care va inlocui dintele lipsa, fiind in acelasi timp identica cu dintele lipsa.

Implantul dentar necesita adesea stapanirea unei tehnici oarecum complexe. Medicul dentist trebuie sa incizeze gingia, sa introduca implantul in osul maxilarului si sa inchida gingia cu o precizie extrema. Odata ce osul s-a vindecat dupa 2 pana la 6 luni, medicul dentist va inciza din nou gingia pentru a fixa coroana protetica pe implant.

Exista cazuri in care exista respingere a implantului, iar o coroana temporara poate fi chiar fixata. Totul va depinde de tehnica folosita de profesionist.

Implantul este solutia ideala pentru oricine doreste sa inlocuiasca definitiv dintele lipsa din gura.

Ce sa alegi intre o proteza dentara si un implant dentar?

O proteza dentara este detasabila si o poti indeparta oricand.

Pe de alta parte, un implant este fix si este folosit in principal pentru a instala o radacina dentara artificiala care sa inlocuiasca dintele lipsa.

S-ar putea sa ai o preferinta pentru proteze dentare sau sa optezi pentru un implant dentar, totul depinde de tine. Insa este indicat sa urmezi sfaturile stomatologului tau, pentru ca dupa operatie trebuie sa urmezi recomandarile asa cum trebuie, pentru a evita complicatiile ulterioare.

In toate cazurile, proteze dentare sau implanturi, trebuie sa adopti o igiena bucala impecabila si sa ai grija de igiena orala in general, pe langa faptul ca ai un stil de viata sanatos si urmezi recomandarile stomatologului.

Vezi mai multe informatii pe link-ul urmator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *