Provincia Hubei raportează cel mai grav bilanț al epidemiei de până acum: 242 de noi decese și alte 15.000 de cazuri după ce a schimbat metoda de diagnostic – Esential

Provincia chineză aflată în epicentrul epidemiei de coronavirus a raportat joi o creștere record a numărului de decese în contextul unei noi metode de diagnostic, iar Beijingul a demis doi lideri locali de partid după ce aceștia fuseseră criticați pentru modul de gestionare a crizei, transmite Reuters.

Oficialii din domeniul sănătății din provincia Hubei au anunțat că 242 de oameni au murit miercuri din cauza coronavirusului, cel mai negru bilanț zilnic din decembrie, când epidemia a început, și până acum, ridicând numărul total al deceselor din provincie la 1.310. Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese consemnat pe 10 februarie – 103 de decese.

  • Noile cifre ridică bilanțul din China la peste 60.000 de cazuri confirmate și de cel puțin 1.355 de morți. În afara Chinei continentale au fost consemnate doar două decese.

Presa locală scrie că liderul Partidului Comunist din provincie, Jiang Chaoliang , și cel din capitala Wuhan au fost dați jos din funcție. Motivele nu afu fost făcute publice, dar cei doi sunt cei mai importanți lideri dați jos din funcție până acum. De asemenea, zeci de funcționari de rang mai mic din domeniul sănătății și-au pierdut slujbele pentru că nu au reușit să limiteze răspândirea epidemiei.

Creșterea abruptă a bilanțului morților a venit la o zi după ce China raportase cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele luni, în linie cu prognoza făcută de cel mai înalt oficial chinez din domeniul sănătății, că epidemia s-ar putea încheia până în aprilie.

Alte 14.840 de cazuri au fost raportate joi numai în Hubei, în condițiile în care cu o zi înainte fuseseră anunțate 2.015 în toată țara, după ce autoritățile au început să folosească tomografia computerizată (CT) pentru a descoperi semne ale infecției cu virusul.

Anterior, în Hubei erau confirmate doar cu teste ADN ce durează câteva zile. Folosirea CT, ce relevă infecțiile la plămâni, ar trebui să ajute pacienții să primească tratament mai curând, pentru a îmbunătăți șansele de vindecare, a sous comisia de sănătate din provincie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *